10 muzikale Pinkpop 2016 tips voor iedereen onder de 40

Nu aan het lezen

10 muzikale Pinkpop 2016 tips voor iedereen onder de 40

10 muzikale Pinkpop 2016 tips voor iedereen onder de 40

Morgenavond begint het populairste popfestival van Nederland: Pinkpop. Er komen weer genoeg bands die jou van een fantastische avond, dag of weekend gaan voorzien. Omdat er zoveel keuze aan optredens is, hier 10 acts die je tijdens Pinkpop 2016 gezien moet hebben!

1. Major Lazer

Major Lazer stelt hun nummers samen uit een mix van aparte deuntjes, die allemaal samenkomen op de juiste manier. Indierock, dub, reggaeton en dancehall komen allemaal samen. Inspiratiebronnen van de Amerikaanse dj Diplo zijn Nederlandse artiesten als Mr. Polska, Partysquad en Yellowclaw.

2. Kygo

Kygo werd bekend door zijn remixes van bestaande nummers. De Noor mixte de nummers zo dat je meteen zijn signatuur herkent. Maar naast remixen, maakt hij ook zijn eigen nummers. Met Firestore en Stole The Show maakte hij zijn eigen nummers, die ideaal zijn voor op een zwoele zomerdag.

3. James Bay

Zijn prachtige, krachtige stem en goede gitaarspel leverde hem in korte tijd veel fans op. De Britse singer-songwriter is aardig op weg richting de sterrenstatus van Adele en Sam Smith. Ondertussen houdt zijn nuchterheid hem met beide benen op de aarde. Nummers als Hold Back The River en Let It Go hebben lange tijd in de Nederlandse hitlijsten gestaan. Van deze jongen gaan we zeker meer horen.

4. Bastille

Pompeii en Things We Lost In The Fire maakten Bastille één van meest geliefde popbands van de Britten. En ook in Nederland is hun aanwezigheid niet onopgemerkt gebleven. In 2013 was het debuut voor de band op Pinkpop, vorig jaar sloegen ze even over maar dit jaar staan ze er gelukkig weer!

5. Years & Years

Years & Years voegen de mix van R&B en electropop perfect samen. Olly Alexander, de zanger, deelt zijn diepste gevoelens in de nummers. Schaamte, verlangen, angst, alles komt voorbij. Kwetsbaar, maar daardoor ijzersterk.

6. Tom Odell

Ken je de hit Another Love nog? Die was van Tom Odell. Het nummer maakte hem één klap een wereldster. Zijn relatie was net uit en dat was een goede reden om hier een nummer over te schrijven. Zijn debuut album laat horen dat hij geen eendagsvlieg is.

7. Bear’s Den

Dat de banjo een fantastisch instrument is, bewijst Bear’s Den. De prachtige stem van de zanger en de rustgevende melodieën geven je een heerlijk melancholisch gevoel.

8. Douwe Bob

Deze mag natuurlijk niet missen. Onze Douwe heeft geen uitleg nodig.

9. Matt Simons

Matt Simons’ nummer With You werd bekend door Goede Tijden, Slechte Tijden. Het werd afgespeeld onder een emotionele scène en een hit was geboren. Het prachtige nummer laat niemand ongeëmotioneerd. Ook Catch & Release is een prachtig nummer.

10. Lucas Hamming

Lucas Hamming deed mee aan De Beste Singer-songwriter van Nederland en is nu huisband van De Wereld Draait Door. David Bowie, Alex Turner (Arctic Monkeys) en Jeff Buckley beschouwt hij als voorbeelden en die invloeden zijn dan ook zeker goed te horen.

Bekijk het hele programma van Pinkpop 2016 hier.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.