Uber geeft troostsignaal af na de schietpartij in Dallas

Nu aan het lezen

Uber geeft troostsignaal af na de schietpartij in Dallas

Uber geeft troostsignaal af na de schietpartij in Dallas

Een dag nadat vijf politie agenten zijn neergeschoten in Dallas, voegde Uber een bericht toe aan de app om gebruikers te stimuleren even stil te staan bij het recente geweld.

Het bericht verscheen zodra gebruikers de app openden en bevatte de tekst dat ´onze gedachten uitgaan naar de slachtoffers van het vreselijke wapengeweld deze week.´

“Laten we terwijl we dit weekend rondrijden in onze steden, een moment de tijd nemen om na te denken wat we kunnen doen”, eindigde het bericht.

Black Lives Matter

Uber lanceerde het bericht een dag nadat politieagenten om het leven kwamen en zeven anderen gewond raakten door een sluipschutter bij een Black Lives Matter protest in Dallas.

Aanleiding voor het protest was het incident waarbij twee zwarte mannen eerder deze week omkwamen bij een politiegewapend gevecht in Louisiana and Minnesota.

Mooi: Uber veranderde ook de iconen van de Uber X auto’s naar vredessymbolen.

De rijdienst deelde ook afbeeldingen van de app met daarin een teller die normaal gesproken de resterende tijd voordat de auto arriveerde – om te reflecteren op wapengeweld.

Uber

Anderen deelden afbeeldingen van een bericht van Uber over een minuut stilte.

#uber #peace #altonshelton #philandocastile

A post shared by Makisha Hortman (@misskish56) on

Het bericht, dat meerdere Uber gebruikers online posten, kondigde aan dat de dienst één minuut lang niet zou rijden. Het bedrijf bracht ook een statement uit over donaties aan lokale non-profit organisaties in  Baton Rouge, Minneapolis, and Dallas.

Uber’s reactie komt niet alleen: andere techbedrijven waaronder Google, Square, Twitter en anderen, reageerden op de politieschietpartijen in Louisiana en Minnesota door raciale rechtvaardigheid.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.