5 manieren om je hoofd koel te houden in een kantoor zonder airco

Nu aan het lezen

5 manieren om je hoofd koel te houden in een kantoor zonder airco

5 manieren om je hoofd koel te houden in een kantoor zonder airco

Nederland lijkt deze week weer eens getransformeerd tot een subtropisch land waar je normaal op vakantie gaat. Bijna iedereen is echter terug van vakantie en er moet dus terug gewerkt worden. Vervelend als je – net als wij op de Vance-redactie – in een kantoor zonder airco werkt. Met deze tips helpen we je deze warme dagen door te komen in een kantoor zonder airco.

1. Vervang frisdrank en koffie door water en thee

Frisdranken hebben eigenlijk een misleidende naam. Een ijskoud blikje frisdrank doet bij warm weer vaak meer kwaad dan goed. Door de suiker en cafeïne zet het namelijk de nieren aan tot een grotere urineproductie en leidt zo tot vochtverlies. IJskoude drankjes zijn sowieso geen goed idee omdat dit je maag en darmen extra belast. Daarom drink je het beste water op kamertemperatuur of kruidenthee op lichaamstemperatuur.

water-warm-weer

 

2. Kleed je licht

Op kantoor moet je vaak netjes gekleed zijn en dat kan een hel zijn op warme dagen. Vrouwen kunnen het beste een los jurkje aantrekken, mannen hebben het echter niet zo makkelijk. Als je een pak moet dragen voor je werk, mijdt je het beste synthetische stoffen. Je kan ook steeds eens navragen bij je baas of je ook in short, t-shirt en met slippers naar kantoor mag komen.

jurkje

3. Houd de warmte buiten

Een raam openzetten voor wat frisse lucht lijkt misschien wel een goed idee, maar dat is het niet op warme dagen zoals deze. Je kunt beter je de ramen dicht houden en het licht buiten. Het kan dus verleidelijk lijken om een raam open te zetten, maar doe het niet… don’t go into the light!

 

4. Beweeg

Als je vaak zit tijdens je werk, is het verstandig af en toe rechtstaan en enkele rek- en strekoefeningen doen. Heel even bewegen versnelt de bloedsomloop en laat je sneller afkoelen bij warm weer.

warm weer-zweet

5. Doe kalm aan

Zowel in je activiteiten als in je hoofd moet je wat rustiger aan doen bij warm weer. Ga ook zeker niet lopen stressen voor iets op je werk of omdat het zo warm is. Probeer dit gewoon te aanvaarden. Door je op te winden over het feit dat het zo warm is, gaat je hartslag omhoog en maakt je lichaam dus nóg meer warmte aan.

gif-chillax

 

22 jarige Belgische blogger living a #DutchDream. Opgegroeid met een Gameboy in de hand en een voetbal aan de voeten. Heeft de speciale gave om een serie te kunnen kijken, een sportwedstrijd te volgen en pokémon te vangen op hetzelfde moment.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.