De 7 beste tv series die je deze zomer wilt zien - Vance

Nu aan het lezen

De 7 beste tv series die je deze zomer wilt zien

De 7 beste tv series die je deze zomer wilt zien

We zijn alweer over de helft van het jaar – de tijd gaat snel he? Tussen al die afspraken, tentamenweken en werkdagen door blijft er weinig tijd over voor je favoriete tijdsbesteding: series kijken. Nu de vakantie is aangebroken, neemt iedereen even gas terug en is het een perfect moment om je dosis tv-vermaak bij te werken.

Om de zomer goed te beginnen stelde Business Insider een lijst op van de beste tv-series in Amerika op het moment. De tijd dat we moesten wachten tot een Amerikaanse serie eindelijk op de Nederlandse buis verscheen, is voorbij. Lang leve Netflix en het eindeloze internet!

Riverdale

Nieuwsgierige tieners, een plotse verdwijning en plakkerige taferelen. De serie van televisie netwerk CW brengt alles samen in de nieuwe tienerdrama van dit jaar Riverdale. Als je van cheesy drama’s houdt en niet te veel wilt nadenken, is dit een van de betere opties. Het verhaal en de personages zijn gebaseerd op de zogenoemde Archie comics. Dit is een Amerikaanse uitgever van stripverhalen en richt zich voornamelijk op de fictieve tieners Archie, Jughead, Betty, Veronica, Sabrina en Josie and the Pussycats. De personages komen in Riverdale tot leven in een super vreemd en duister stadje. Niet alles is wat het lijkt.

Legion

Marvel en FX brengen begin dit jaar een fantastische serie in premiere. Het verhaal is gebaseerd op Marvel stripheld David Haller en is verbonden aan X-Men karakter Legion. Dan Stevens, bekend van Fargo, speelt David: een jonge man gediagnostiseerd met schizofrenie. Na een aparte ontmoeting ontdekt David dat hij superkrachten heeft die zijn leven zullen veranderen. Legion zuigt je mee in een eindeloze strijd tussen werkelijkheid en fantasie. De serie werd ontvangen met open armen en ontvangt lovende recensies, in het bijzonder over de visuele effecten. Een sterke aanrader, zeker als je van striphelden en drama houdt.

Pretty Little Liars

Ook hier kan de drama-lover of Riverdale fan goed terecht. De levens van tienermeiden Spencer, Alison, Aria en Emily worden geleid door een mysterieuze “A”. De meiden ontvangen regelmatig sms-berichten van de onbekende waarin ze worden bedreigd en herinnerd aan nare gebeurtenissen. Het drama komt na zeven seizoenen tot een einde in een reeks van verassingen en plot-twists die je niet snel ziet aankomen. Heel erg fout en cliché, maar juist daarom zo verslavend om naar te kijken.

Jane the Virgin

Wat gebeurt er als je per ongeluk zwanger wordt van de verkeerde man? Lachen, gieren, brullen. Dat is het resultaat van de serie Jane the Virgin. Dit jaar verschijnt alweer het derde seizoen van de serie op Netflix, en compleet onverwacht overlijdt één van de hoofdpersonages. Een gewaagde zet die je niet snel verwacht, zo midden in het seizoen. De vrouw om wie het verhaal draait, Jane Villanueva, wordt op hilarische wijze neergezet door de getalenteerde actrice Gina Rodriguez. Het ene moment pink je een traan weg en het andere krijg je buikkrampen van het schaterlachen. Heerlijk vermaak na een zware dag of terwijl het regent buiten (niet geheel ongewoon in de zomer in Nederland).

The Leftovers

De HBO-serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Perrotta. Het verhaal vindt drie jaar na een wereldse gebeurtenis plaats genaamd de “Sudden Departure”. Hierbij verdwijnen miljoenen mensen op mysterieuze wijze. De wereld slaat om in een staat van complete chaos, het is de taak van de overgebleven wereldburgers om de orde te bewaren. Hoofdpersonage Kevin Garvey (Justin Theroux) probeert een normaal leven te vormen in deze nieuwe wereld, maar dreigt zichzelf te verliezen als hij van zijn familie wordt gescheiden. Wat volgt is een spannend verhaal met cults, mysterieuze onthullingen en onzekerheid. Het derde en laatste seizoen van dit tv-drama belooft een van de besten ooit te zijn.

Crazy Ex-Girlfriend

Alle angsten die in jou opkomen als je denkt over ’s werelds engste ex, dát is Rebecca Bunch. De gestoorde ex gespeeld door Rachel Bloom heeft zich nooit over Josh Chan heen kunnen zetten, nadat hij haar dumpte tijdens zomerkamp. De advocate van een topfirma in New York zet haar hele leven opzij en vertrekt met de noorderzon.. naar een klein stadje genaamd West Covina. Hier hoopt zij Josh terug te winnen. Er ontrafelt zich vervolgens een komische mix van musical en komedie met hilarische covers van bekende liedjes als “Lemonade” van Beyonce en “Trapped in the Closet” van R.Kelly.

The Handmaid’s Tale

Verschrikkelijk en mooi. Dat is de beste omschrijving van de nieuwe serie the Handmaid’s Tale. Bekende namen als Alexis Bledel (Gossip Girl) en Elisabeth Moss (Mad Men) doen de ronde in deze dystopische serie. De serie is gebaseerd op een roman uit 1985 geschreven door Margaret Atwood. Het verhaal speelt zich af in een futuristische New England waar een totalitair en christelijk regime de Amerikaanse overheid heeft verworpen. Hoofdpersonage Offred mag niet scheiden van haar man en moet zich staande houden in deze duistere nieuwe wereld. Een echte aanrader.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.