Al Gore's nieuwe film 'An Inconvenient Sequel' deze zomer in de bioscoop

Nu aan het lezen

Eindelijk: Al Gore’s film ‘An Inconvenient Truth’ krijgt deze zomer een vervolg

Eindelijk: Al Gore’s film ‘An Inconvenient Truth’ krijgt deze zomer een vervolg

Sinds mijn reis naar Spitsbergen vorige week kun je wel stellen dat ik een bovenmatige interesse heb ontwikkeld voor films, artikelen en documentaires die duiding geven aan de op handen zijnde klimaatverandering. Zo keek ik op de terugweg in het vliegtuig nog maar eens naar ‘An Inconvenient Truth‘, de film die voormalig vice-president Al Gore in 2005 maakte over het onderwerp.

Voor wie de film nog nooit gezien heeft: het is een regelrechte aanrader wanneer je wel eens meer wilt weten over hoe klimaatverandering nou precies werkt. Er zijn veel factoren die voor de opwarming van de aarde zorgen, en er zijn veel verschillende gevolgen die van invloed zijn op ons weerbericht in Europa. De film zet deze allemaal heel eenvoudig op een rijtje, zonder dat het te zwaar, ingewikkeld of somber wordt.

Kleine disclaimer tho: in de film – die inmiddels dus alweer 12 jaar oud is – stelt Al Gore onder meer dat het nog wel 50 jaar gaat duren voordat de Noordpool verdwenen is. Van de wetenschappers die ik vorige week in Spitsbergen sprak weet ik inmiddels dat die tijdspanne inmiddels is teruggebracht naar een periode van 4 jaar. De film is op bijna alle fronten inmiddels dus behoorlijk ingehaald door de werkelijkheid.

An Inconvenient Sequel

Maar er is goed nieuws, want Al Gore heeft de afgelopen 12 jaar gelukkig niet stil gezeten. In 2015 is hij begonnen aan het maken van een vervolg op zijn succesvolle film, welke in de zomer van 2017 in de bioscopen te zien zal zijn. An Inconvenient Sequel: Truth to Power gaat onder meer in op het baanbrekende klimaatakkoord dat in 2015 in Parijs werd gesloten tussen alle wereldmachten, maar uiteraard ook op president Trump, die op dit moment alle klimaatbeleid aan zijn laars lapt.

An Inconvenient Sequel gaat op 28 juli in de VS in premiere, op welke datum de film in Nederland in de bioscopen verschijnt is op dit moment nog niet bekend. De eerste film van Al Gore ‘An Inconvenient Truth‘ is te bekijken via iTunes, de Google Play en andere online filmaanbieders. Voor meer info, check deze site.

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.