Aladdin film levert 112 miljoen dollar op na eerste weekend - Vance

Nu aan het lezen

Aladdin film levert 112 miljoen dollar op na eerste weekend

Aladdin film levert 112 miljoen dollar op na eerste weekend

Dat er een nieuwe Aladdin film in de bioscoop draait, zal je vast niet ontgaan zijn. Niet alleen omdat Will Smith de blauwe geest speelt, maar misschien ook wel omdat de Haagse Marwan Kenzari erin speelt. Hoe dan ook, de film is populair. Na het eerste weekend haalde Aladdin in de VS maar liefst 112 miljoen dollar op. Daarmee behaalt de film de top 5 van de succesvolste Memorial Day-weekenden ooit.

Maar niet alleen in Amerika werd de film goed bekeken, ook in Nederland deed Aladdin het goed op het witte doek. Al 164.000 mensen hebben de film in het eerste weekend al gezien. Daarmee kwam Aladdin vanuit het niets op nummer één te staan van best bekeken bioscoopfilms.

Haagse acteur

De Tunesische-Nederlandse acteur Marwan Kenzari, die oorspronkelijk uit Den Haag komt, krijgt behoorlijk wat aandacht met zijn rol als Jafar. Hij is de eerste Nederlandse acteur die in zo’n succesvolle Hollywood film speelt.

In het buitenland krijgt hij al ontzettend veel aandacht. Vele nieuwswebsites noemen hem ‘Hot Jafar’, een term die werd opgepikt nadat hij op social media zo genoemd werd. Hij heeft de laatste tijd geen interviews gedaan met Nederlandse media, maar ook hier wordt hij natuurlijk op de voet gevolgd.

Het Amerikaanse nieuwsplatform CNBC schreef zelfs een heel portret over de acteur. Daarin wordt beschreven hoe hij opklom uit de Haagse Schilderswijk en hoe zijn eerste vriendinnetje hem pushte om te gaan acteren.

Avalon (27) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.