De allerlaatste aflevering van Bones is een feit - Vance

Nu aan het lezen

De allerlaatste aflevering van Bones is een feit

De allerlaatste aflevering van Bones is een feit

Na twaalf seizoenen met in totaal 246 afleveringen komt de Amerikaanse serie ‘Bones’ tot een eind. Deze donderdag zendt Fox de aller, aller, allerlaatste aflevering uit en is het voor sommigen een relieve dat de oneindig lange serie ten einde komt. Maar de langlopende serie laat ook wat anders achter dan twaalf seizoenen aan crime; de serie heeft ervoor gezorgd dat er meer vrouwen geïnteresseerd zijn in een carrière in de wetenschap.

De wereldwijde populaire crimeserie draait vooral om de merkwaardige antropoloog Temperance Brennan, gespeeld door Emily Deschanel, die is gespecialiseerd in het onderzoeken van menselijke botten. Ook haar team bestaat uit twee vrouwelijke collega’s die vanaf dag één in de serie spelen. CNN meldt dat door het verschijnen van dit soort vrouwelijke personages in series de vrouwelijke kijker wordt geïnspireerd om hetzelfde vak te gaan beoefenen.

In Amerika is al een significante stijging te zien in het aantal werkzame vrouwen in de wetenschap, rechten en medische vakken mede dankzij series als ‘Bones’, ‘CSI’ en ‘The X-Files’.

Respectvol

Executive producer Jonathon Collier, die vanaf seizoen zes meewerkt aan ‘Bones’, zegt dat de show altijd respectvol is omgegaan met het feit dat er drie hele verschillende vrouwelijke wetenschappers inspelen. “De een is wat merkwaardiger dan de ander, maar tijdens het schrijven van de serie wilde de ‘Bones’ schrijvers de vrouwelijke personages een verhaal geven die verder ging dan alleen de vrouwelijke wetenschapper”, aldus Collier. Bovendien is de producer erg trots dat zijn personages meisjes en vrouwen inspireren om in de wetenschap te gaan werken: “That makes it all worth it to me.”

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.