Dit de alternatieve to-do lijst voor je lange paasweekend

Nu aan het lezen

Dit is de alternatieve to-do lijst voor je lange paasweekend

Dit is de alternatieve to-do lijst voor je lange paasweekend

Er is weinig mis met Pasen. Denk: een lang weekend zonder werk, ladingen chocolade-eieren en good old tv- en musicalklassiekers die het lijstje kerstclichés niet zouden misstaan (Jesus Christ Superstar!)

Daarnaast is het meubels shoppen geblazen en heb je eindelijk weer eens tijd voor goede Netflix-binge op de bank.

Maar juist daar kan het kriebelen. Wie weet pik je wel wat mee van de berichten over dat meer spullen kopen je geen écht genot bezorgen, of vraag je je af hoe je überhaupt dit weekend doorkomt als je gedwongen met je familie aan tafel zit in plaats van te swipen door je Tindermatches – of gewoon je WhatsApp groepen.

To-do’s

Om die reden stellen we een handig lijstje voor je op met to-do’s tijdens je lange paasweekend. Niet van de categorie ‘Dit pretpark en deze voorstelling’, neen: geestverruimende literatuur en series die er écht toe doen. Ya ready?

1. Weg met die smartphone

Oké, voor deze tip moet je eerst even langs de boekwinkel, maar dan heb je wel iets in handen van weergaloze waarde (en niet materieel hè). Om een weekend zonder al te veel digitale afleidingen door te komen (multitasken is zóóó 2016) geven we je wat literatuur.

We schreven er al eerder over en gaan er vast nog meer over schrijven, maar het nieuwe boek ‘Is daar iemand?’ van NRC-journalist Wouter van Noort is nu al de bijbel voor elke smartphone-addict. En geloof mij, dat ben je.

Het is geen handig stappenplan hoe je je mobiel vaker buiten je bed kan laten liggen of op ‘niet storen’ stand kan zetten. Wél biedt het inzichten in je eigen gedrag en de verlokkelijke pogingen van techbedrijven om jou zo verslaafd mogelijk te houden. Best indrukwekkend merk je na alleen al de eerste pagina’s te hebben gelezen. Een goede aanrader dus om digital detoxend je Paaszondag door te komen!

2 Minder is meer

Je bent ontkoppeld, fijn. Pak dan nu je laptop er maar weer bij. Op Netflix staan namelijk behoorlijk wat pareltjes om je bewuster in het leven te laten staan. Sure, ‘Gilmore Girls’ heeft ook wat levenslessen voor je in petto maar inmiddels weet je best wat het belang is van koffie en welke houthakkersblouse van Luke Danes hem het beste staat.

Scroll door het aanbod en klik de docu ‘Minimalism‘ aan. We zeggen het maar alvast, deze docu kan behoorlijke impact hebben op je leven. De strekking van het verhaal: hoe je gelukkig kan zijn met minder. Minder spullen, minder uiterlijk vertoon. De volledige titel van de film luidt ‘A Documentary About the Important Things’, en dat dekt de lading. Want wat doet er nu echt toe: de nieuwste smartphone of een goede relatie met je moeder?

3. Een essay

Weet je wat ze vroeger deden als het paasontbijt achter de rug was en de benen gestrekt? Mensen gingen in een comfy chair zitten en krulden zich op met een goed boek. Dat boek hebben we al gehad, en dankzij onze concentratie tijdens deze mini-vakantie (hé, het moet wel leuk blijven!) bieden we je een piece of literature waarvan we denken dat het nét lang en nét kort genoeg is om je aandacht vast te houden.

Het is een essay van The Guardian in lijn met de docu Minimalism over hoe je meer uit het leven kan halen met minder dingen. Het stelt ook de oersimpele vraag: kan dat eigenlijk wel?

4. Rook je eieren (nee, echt)

Ontkoppeld, bijgeleerd, kennis opgedaan. Dan is het nu tijd om lekker ‘uit je hoofd’ te gaan door te koken zoals onze voorouders dat deden: in de tuin, met behulp van de Weber. Ik bedoel: vuur. We delen bij deze een fantastisch artikel van één van de grootste kenners op het gebied van BBQ’s. Dat voor een huisgemaakte eiersalade! Je dacht toch zeker niet dat we pasen volledig zouden verloochenen?

Ondertussen moedigen we je aan dit fantastische liedje van Nederlandse bodem te luisteren: barbecue, barbeqme, barbeqeverybody! Fijne Pasen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.