Zin in een spelletje? Amsterdam opent Europa's eerste airhockey club

Nu aan het lezen

Zin in een spelletje? Amsterdam opent Europa’s eerste airhockey club

Zin in een spelletje? Amsterdam opent Europa’s eerste airhockey club

Heb je altijd een beetje moeite om bijvoorbeeld een leuke date uit te zoeken? Of loop je volledig vast als je een gezellige avond moet organiseren voor vrienden? Je kunt natuurlijk weer naar een kroeg gaan, of naar de bioscoop, of ergens wat eten. Maar soms heb je gewoon zin om even iets anders te doen. Naast het feit dat je al los kon gaan op de arcadespellen in de TonTon Club, kun je nu ook je vrienden laten verliezen (of winnen) met een potje airhockey in de nieuwste airhockey club PUCK.

Eerste airhockey club van Europa

Airhockey club PUCK opent aanstaande vrijdag 23 februari in Amsterdam op de Jan Evertsenstraat 747. Het is de eerste van Europa en heeft 15 airhockeytafels. Genoeg plaats voor een spannend potje airhockey dus.

Al jaren is de airhockeytafel prominent aanwezig in de speelplaatsen van de TonTon Club. Niet gek ook dat dit veruit het populairste spel is. Daar besloten de eigenaren van de TonTon Club iets mee te doen en geven het spel een geheel eigen podium. Vanaf vrijdag kun je hier terecht voor een potje airhockey, lekker eten en natuurlijk een drankje. Er is namelijk een restaurant waar de bezoekers kunnen zitten voor een uitgebreid diner.

De eigenaren omschrijven het zelf als “het walhalla voor airhockey en een explosie aan licht en geluid, dat het beste te vergelijken is met een hysterische ‘neon show á la Tokyo’.”

Laagdrempelig spelletje

Volgens eigenaar Serdar Tonkas is het een laagdrempelig en kort spelletje, wat ervoor zorgt dat deze zo populair is. “Het is niet moeilijk en net als pingpong is het populair omdat iedereen het kan.”

Er moet natuurlijk wel iets bijzonders met deze tafels gedaan worden in Europa’s eerste airhockey’s club. Daarom zijn er naast de traditionele airhockey tafels ook een aantal bijzondere exemplaren te vinden. Zoals de Crazy Lab airhockeys, waarbij je twee tegen twee speelt en wel 50 pucks tegelijkertijd over de tafel razen. Daarnaast zijn er ook vier Fast Track airhockeys, waarbij je op dubbele snelheid kunt spelen.

Is airhockey niet helemaal jouw ding? Geen probleem: er zijn ook flipperkasten, een Dance Dance Revolution en een Guitar Hero room te vinden. Voor ieder wat wils dus!

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.