Ariana Grandes One Love Manchester was een baken van liefde: deze momenten bewijzen het - Vance

Nu aan het lezen

Ariana Grandes One Love Manchester was een baken van liefde: deze momenten bewijzen het

Ariana Grandes One Love Manchester was een baken van liefde: deze momenten bewijzen het

Dat muziek wonden heelt, is niets nieuws. Een gebroken hart, verdrietige gebeurtenis of collectief verdriet kan worden verzacht door emotionele of juist opbeurende en krachtige tonen. Samenkomen en collectief zingen, bleek een groot genoegen afgelopen zondag tijdens benefietconcert One Love Manchester dat plaatsvond twee weken na de verschrikkelijke gebeurtenis in de Britse stad. Veel jonge mensen kwamen om het leven na een concert van Ariana Grande door een tot ontsteking gebrachte bom.

Je zou kunnen vrezen dat de gruweldaad en schrik van het publiek en artiest een einde maakten aan de onschuld van popmuziek. Niets is minder waar. Zondag 4 juni weerklonk niet de stilte van mensen die wegkruipen in hoekjes uit angst voor terreur, maar muziek, gelach en tranen van een paar van de grootste popsterren ter wereld en hun grootste fans.

Ontroerend

Massa’s tienermeisjes en jongens verzamelden zich voor het veld van het plaatselijke cricketstadion om samen de naweeën van de schok op te vangen. Het benefietconcert waarvan de opbrengsten gaan naar het noodfonds voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester, heeft meer dan 2.5 miljoen euro opgebracht.

Dikke kans dat jij een deel van het concert hebt bekeken op tv. Dan zul je weten dat er ontelbaar mooie momenten waren. Of je nu fan bent van benefietconcerten en sterren die komen opdraven voor the good cause of niet; niemand hield zijn ogen droog tijdens dit spektakel.

De dansende politieman

Het benefietconcert was geen rouwige bedoeling. Integendeel: hoewel er ruimte was voor emotie en verdriet, kan elke kijker beamen dat de aanwezige zangers en zangeressen hun uiterste best deden het leven te vieren. Een iemand nam zijn taak heel serieus en ontroerde de hele wereld: een dansende politieman, hupsa in een kringetje met kinderen en volwassenen. Mensen prijzen de bobby om zijn rol in het tafereel: niet als afstandelijke taakuitvoerder, maar mens én politieagent met een hart voor de nabestaanden.

Een huilende Robbie Williams

Alsof het nummer Angels van voormalig Take That-voorman Robbie Williams niet al tranentrekkend genoeg is, doet de zanger nog een aandoenlijke duit in het zakje. De ster houdt het niet droog bij het aanzicht van de duizenden mensen in Manchester die met mobiel of aansteker de ruimte verlichten en meezingen uit volle borst. Het publiek lijkt de zanger een steun in de rug te geven door mee te zingen. Het concert wordt werkelijk samen gegeven, precies zoals een benefietconcert mag en kan zijn.

Ariana Grandes Somewhere over the rainbow

Onmetelijk veel respect, dat heeft iedereen na de optredens van de 23-jarige Ariana Grande en alles wat ze heeft gedaan voor One Love Manchester. Ze deed met haar optredens haar Twitter-bio eer aan: ze is inderdaad een dangerous woman. Een machtige jonge vrouw met onmetelijk veel kracht en passie. Ze doet met haar muziek deze 4 juni exact wat een goede muzikant doet: anderen troost bieden. Ze zong diverse nummers; de één droevig, de ander opbeurend. Een uitsteker is Somewhere over the rainbow. Het nummer en de soul-achtige manier waarmee Grande het brent, is een klassieke en integere manier om diegene te eren die slachtoffer zijn geworden van de gruweldaad twee weken eerder. Het publiek is diep geroerd, absoluut het kijken waard.

De surprise act van Liam Gallagher

De absolute trots van Manchester is ‘hometown hero’ Liam Gallagher. De muzikant deed onaangekondigd z’n duit in het zakje en speelde samen met Coldplay-frontman Chris Martin. Het optreden van de voormalige frontman van de britpop/rockbands Oasis en Beady Eye zorgde ervoor dat sommige Twitteraars letterlijk ‘niet meer konden ademen’. Breathtaking, indeed.

Het zittende duet met Miley Cyrus

Intiem, ontspannen en met aandacht voor het lied: fans van Grande en Miley Cyrus haalden hun hart op tijdens deze akoestische versie van Don’t dream it’s over.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.