Deze Australische stad overweegt Game of Thrones namen voor nieuwe metro stations - Vance

Nu aan het lezen

Deze Australische stad overweegt Game of Thrones namen voor nieuwe metro stations

Deze Australische stad overweegt Game of Thrones namen voor nieuwe metro stations

Game of Thrones mag dan wel voorbij zijn, lang niet iedereen wil dat zomaar accepteren. Australische fans gaan wel heel ver om de fantasiewereld van de serie in stand te houden.

De stad Melbourne in Australië opent binnenkort vijf nieuwe metro stations en die hebben natuurlijk allemaal een eigen naam nodig. In plaats van deze stations een saaie, vanzelfsprekende naam te geven, nodigt Melbourne Metro iedereen uit naamsuggesties te sturen. Dit liep alleen al binnen de eerste 48 uur op tot wel 10,000 suggesties.

Winterfell Station

Niet geheel verrassend, in de week van de Game of Thrones finale, zaten er heel veel referenties naar de HBO-serie tussen. ‘Winterfell’ is een van de meest populaire suggesties en wordt nu genomineerd voor elk station behalve de meest zuidelijke. Geen ware Noordeling zou het wagen een zuidelijk station naar de winterse stad te vernoemen.

Andere naamsuggesties zijn ‘Highgarden’ en ‘King’s Landing.’ Al lijkt die laatste ons misschien wel meer geschikt voor een vliegveld. “De meeste fans zijn trouw gebleven aan de geografie van Westeros en nomineren namen als ‘Dorne’ alleen voor de meest zuidelijke stations”, aldus Melbourne Metro.

Tot 22 oktober mogen de bewoners van de stad hun suggesties sturen. Hierna zal een panel alle namen doornemen en een nominatie lijst doorsturen naar de overheid van Victoria. Doe ons ook maar zo’n leuke wedstrijd – Drakensteen Centraal klinkt toch best wel imponerend.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.