Bekendste YouTube vlogger maakt TV debuut bij Stephen Colbert - Vance

Nu aan het lezen

Bekendste YouTube vlogger maakt TV debuut bij Stephen Colbert

Bekendste YouTube vlogger maakt TV debuut bij Stephen Colbert

De bekendste YouTube vlogger ter wereld aan tafel bij Stephen Colbert leidt tot gekke conversaties. De Zweede Felix Kjellberg vlogt onder de naam PewDiePie en is razend populair geworden met het becommentariëren van videospellen en het maken van Let’s Play-filmpjes waarin hij zelf videospellen speelt. Afgelopen september had hij met meer dan 39 miljoen abonnees het YouTube-kanaal met de meeste abonnees ooit op YouTube. 

Colbert en Kjellberg bespreken de onconventionele carrière van de self-broadcasting gamer. Ondanks dat Kjellberg inmiddels gewend is aan het hebben van miljoenen online volgers, vindt hij het wel spannend om zijn opwachting te maken bij TV-zender CBS. Toch hoopt hij met de overgang van YouTube naar reguliere TV-entertainment andere YouTube beroemdheden aan te sporen hetzelfde te doen.

Op het moment is Kjellberg een maand in Los Angeles om een serie op te nemen, waarvan hij nog niet laat doorschemeren of deze ook op TV uitgezonden gaat worden. Hij heeft in ieder geval zijn eerste grote US tv-debuut gemaakt.

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.