Beleef de wereld in miniatuur op Google Street View

Nu aan het lezen

Bekijk ’s werelds grootste modeltrein op Google Street View

Bekijk ’s werelds grootste modeltrein op Google Street View

Google Street View wordt vaak gebruikt om je te navigeren in een onbekend gebied, maar wat dacht je van een fantasiewereld? In Hamburg staat ’s werelds grootste treinset in Miniatur Wunderland en je kan dit nu met eigen ogen bewonderen vanuit een miniatuur trein.

De grootste treinset met model treintjes vult een oppervlakte van 13,000 vierkante meter met 13 kilometer aan spoorlijnen. In deze miniatuur wereld vind je ook duizenden miniatuur poppetjes, auto’s, attracties, gebouwen en uiteraard: heel veel treintjes.

Het park heeft jaarlijks een miljoen bezoekers, maar hier komen nu aardig wat nieuwe bezoekers bij die alles vanuit hun vertrouwde woonkamer kunnen bekijken. De camera die Google normaal gebruikt voor zijn Street View is natuurlijk een slag te groot voor een miniatuur park, dus ging de tech-gigant een samenwerking aan met Ubilabs om een mini-camera te maken.

De camera past prima in het miniatuur-landschap, maar stel je eens voor hoe dit eenogige treinmonster er in werkelijkheid uit zou zien. Niet het meest prettige gezicht.

De makers van het miniatuur park zijn behoorlijk in detail getreden met het uitbeelden van bizarre dagelijkse momenten. Zo zie je weleens een brandweerwagen voorbij gaan die op weg is naar een brandend gebouw, worden auto’s aangehouden door de politie (net echt, hé?) en kan je zomaar de Dood tegenkomen… huh?

Altijd al in een wereld willen leven waar je weleens reizende penguins tegen kan komen? Vuurspuwers, meisjes die paarden optillen, en mensen die op een bij vliegen? Het kan allemaal vanuit je luie stoel. Bekijk alles snel met eigen ogen. Hier alvast een preview van wat je kunt verwachten:

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.