Beloof jezelf om te gaan stemmen, dan helpt Ben & Jerry's je te herinneren

Nu aan het lezen

Beloof jezelf om te gaan stemmen, dan helpt Ben & Jerry’s je te herinneren

Beloof jezelf om te gaan stemmen, dan helpt Ben & Jerry’s je te herinneren

Op 21 maart is het in Nederland weer tijd om te stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het lijkt misschien een saaie verkiezing, maar dat is het niet. De uitslag hiervan kan namelijk behoorlijk wat effect hebben op jou als jongere. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezing stemde minder dan de helft van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Dat wil zeggen dat ruim een miljoen (!) jongeren niet naar de stembus zijn gegaan. Daar willen ze bij Ben & Jerry’s verandering in brengen!

Waarom is dit zo belangrijk?

Op dit moment zijn het vooral de ouderen die wél naar de stembussen gaan. Dat betekent dat zij dus bepalen wat er de komende jaren allemaal zal veranderen. En wie merkt hier uiteindelijk het meeste van? Jij als jongere waarschijnlijk. Zoals Ben & Jerry’s het zo gemakkelijk uitlegt:

Stel je voor dat jouw buren voor jou bepalen dat je alleen maar ijs tussen 9 en 10 uur ’s ochtends kunt kopen. Daar ben je als ochtendmens dan mooi klaar mee. Waar of hoe laat jij je ijs de komende vier jaar eet, dat beslist een ander toch niet voor jou?

Tegenwoordig laat de landelijke overheid steeds meer beslissingen over aan de gemeenten. Dat kan gaan om stageplekken, betaalbare woningen of openingstijden, het wordt allemaal door de gemeenten bepaald. En juist daarom is jouw stem zo belangrijk.

Laat je stem horen!

Je kunt op 21 maart op genoeg plekken in jouw gemeenten naar de stembus gaan. Deze zijn geopend van 7.30 – 21.00 uur, dus de kans is groot dat jij wel een gaatje vindt om hier even langs te wippen. Ben je bang dat je dit gaat vergeten? Geen probleem, want daar hebben ze bij Ben & Jerry’s een slimme oplossing voor bedacht.

Via dit formulier kun je je gegevens achterlaten. De dag voor de verkiezingen krijg je van Ben&Jerry een reminder om toch even naar de stembus te gaan.

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.