Bingewachten op Netflix wordt met deze nieuwe update een stuk fijner - Vance

Nu aan het lezen

Bingewachten op Netflix wordt met deze nieuwe update een stuk fijner

Bingewachten op Netflix wordt met deze nieuwe update een stuk fijner

Netflix heeft twee nieuwe updates aangebracht om hun site nog gebruikersvriendelijker te maken. Als eerste is het sterrensysteem waarbij je aankon geven hoe relevant een serie of film voor jou is, wordt vervangen door een duimpje omhoog of omlaag. Én: er komt een ‘skip-intro’ knop! Thank you, Netflix.

Voor de bingewatchers onder ons is dat mega goed nieuws. Na één seizoen House of Cards komt dat lange intronummer van 1,5 minuut ook wel je strot uit en wil je die het liefst zo snel mogelijk skippen. Netflix heeft daar een oplossing voor bedacht en de streamingdienst is nu bezig met het testen van de ‘skip-intro’ knop. Zo kun je dus nog meer series kijken in nog minder tijd. Hoera!

Of de knop daadwerkelijk een blijvertje is, is nog niet duidelijk, maar het idee is in ieder geval al awesome.

Duimpje omhoog

Daarnaast heeft Netflix het sterrensysteem vervangen. Veel gebruikers dachten namelijk dat je met de sterren aan moest geven hoe goed of slecht je een film of serie vindt, terwijl ze er eigenlijk zijn om aan te tonen hoe relevant de film of serie voor jou is. Netflix dacht: dit kan makkelijker en vervangt de sterren door een like of dislike knop. Way easier.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.