Black Mirror trailer werpt een blik op de toekomst (en die is niet bepaald rooskleurig) - Vance

Nu aan het lezen

Black Mirror trailer werpt een blik op de toekomst (en die is niet bepaald rooskleurig)

Black Mirror trailer werpt een blik op de toekomst (en die is niet bepaald rooskleurig)

We leven in een wereld met pratende speakers en zelfrijdende auto’s. Het is om precies die reden dat de dystopische serie Black Mirror zo confronterend is. De serie laat zien tot hoe ver wij kunnen gaan met technologie en de angstwekkende gevolgen die dit kan hebben voor de toekomst.

Technologische hel

Als de eerste drie seizoenen je nog niet bang hadden gemaakt, doet het nieuwe seizoen dat wel. De nieuwe trailer van Black Mirror werpt een blik op een duistere toekomst. Onder het genot van het zoetsappige liedje “What a Wonderful World” van Louis Armstrong neemt de trailer ons mee in een boze droom. We zien beelden van een chip die in iemands’ hersenen wordt geplaatst en mensen die het bed delen onder begeleiding van een chatbot.

De trailer begint met een duistere boodschap: “Je kunt de toekomst nauwelijks zonnig inzien, maar het kan en het moet.” Het is duidelijk dat seizoen 4 ons wederom zal doen huiveren van angst. Angst, omdat wij nu al in een wereld leven met Virtual Reality brillen, chatbots, en sociale media. Wij weten nu al wat de mogelijkheden van technologie zijn. Black Mirror laat zien wat er gebeurt als wij er niet bij stil te staan welke risico’s aan technologie zijn verbonden. De serie waarschuwt: als we niet kritisch zijn, staat ons een ware hel te wachten.

Releasedatum

Wederom bestaat het nieuwe seizoen uit zes afleveringen. In elke aflevering van Black Mirror wordt een losstaand verhaal verteld van een wereld niet niet ver weg staat van de onze. De serie confronteert ons met de invloed van technologie en de impact die het kan hebben op alle aspecten van ons leven.

Ben je al bang? Op 29 december is Black Mirror terug op Netflix.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.