Britse winkel introduceert 'stilte-uur' voor autisten

Nu aan het lezen

Britse winkel introduceert ‘stilte-uur’ voor autisten

Britse winkel introduceert ‘stilte-uur’ voor autisten

De hersenen van mensen met autisme werken op een andere manier. Alles wat ze zien, horen, ruiken en voelen komt op een andere manier binnen. Even naar de supermarkt gaan kan al erg lastig voor hen zijn. Een supermarkt in Manchester introduceert daarom een ‘stilte-uur’ voor autisten, zodat ze rustig hun boodschappen kunnen doen.

De winkel zal in dit uur de intercom niet gebruiken en zal de roltrappen, muziek en televisieschermen uitschakelen, om zo een vriendelijke omgeving voor autisten te creëren. Het idee van het uur kwam van de manager die een jongen met autisme zag die een dieptepunt kreeg in de winkel, meldt Manchester Evening News.

“Na het incident hebben we met de collega’s nagedacht over hoe we mensen met autisme en beperkingen kunnen helpen”, zegt manager Simon Lea in een verklaring. “Ik heb lang te maken gehad met angsten en ik haatte het om naar drukke winkels te gaan. Als we een paar kleine veranderingen kunnen maken om winkelen voor deze mensen beter en comfortabeler te maken, dan weet ik zeker dat de winkel voor iedereen een betere plaats zal zijn.”

“Wanneer we de deuren openen, kun je een spelt horen vallen”, zegt Lea tegen Manchester Evening News. “Dat is het plan.” De bezoekers zullen een plattegrond met plaatjes krijgen om het navigeren makkelijker te maken. “We doen dit alleen maar om mensen te helpen.”

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.