Castlevania game krijgt Netflix animatieserie

Nu aan het lezen

Castlevania game krijgt animatieserie op Netflix

Castlevania game krijgt animatieserie op Netflix

Voor wie vroeger en misschien nog steeds helemaal into de Nintendo-spelletjes is: er komt een animatieserie van Konami’s Castlevania op Netflix! De streamingdienst en game-ontwikkelaar gaan samenwerken om uiteindelijk een animatieserie op basis van de Castlevania-reeks uit te brengen. Dat onthulde producer Adi Shankar op Facebook.

Het plan is dat er twee seizoenen gemaakt worden. Het eerste seizoen komt dit jaar uit, het tweede volgend jaar. Elk seizoen zal ongeveer vier afleveringen bevatten die rond de dertig minuten duren. De serie wordt gemaakt door Frederator Studios. Het script wordt geschreven door Warren Ellis.

Verhaal

De serie gaat over de familie Belmont die op vampieren jaagt, met Dracula als hoofddoel. In de serie zal het allerlaatste Belmont-familielid proberen Oost-Europa te redden van Vlad Dracula. “Dit is Castlevania in de vorm van Game of Thrones”, aldus de producer Adi Shankar.

Wat er verder precies gebeurt, is nog onbekend, maar Shankar heeft al wat hints gegeven in het verleden. Hij gaf aan dat de show donker en satirisch zal zijn en het standaard beeld van verhalen met vampieren op zijn kop zou zetten. Nog eerder, in 2006, heeft Ellis het zelfs een keer gehad over een show.

Een trailer is er nog niet, maar gelukkig kunnen we wel genieten van de historische beelden uit de game.

 

 

Nena is 21 jaar en studeert Journalistiek in Tilburg. Ze houdt zich graag bezig met schrijven, film en fotografie. Mensen denken vaak dat ze aan het dromen is, maar in werkelijkheid bedenkt ze dan geniale creatieve producten. Of wat ze gaat eten.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.