We zijn zo blij dat dit Instagram-account échte vrouwenlevens laat zien

Nu aan het lezen

Cécile Dormeaus IG-account laat zien hoe vrouwen hun leven echt leiden

Cécile Dormeaus IG-account laat zien hoe vrouwen hun leven echt leiden

Het Instagram-account van de Franse illustratrice Cécile Dormeau is een gids in zelfliefde. Een erg welkome, mogen we wel zeggen. Want naast perfecte buikspieren een week na de geboorte van je tweeling en een opgemaakt bord ontbijtkwark waar schilder Paul Cézanne nog wel een puntje aan kon zuigen, zijn het de échte levens die we nogal eens missen op social media.

Als je meer bekend bent met harige benen, een uitpuilende buik en ergernissen in de metro dan zit je bij Cécile Dormeaus Instagram-account goed. Dormeau, een 28-jarige illustratrice uit Parijs, tekent het leven zoals ze dat zelf maar al te goed kent. Met stoppels en mannen die je met enge ogen open kussen.

Vrouwenlevens

Alle tekeningen die Dormeau maakt, zijn gebaseerd op persoonlijke ervaringen. Zoals dronken gesprekken met haar vrienden, de gekheid van haar zus of iets dat ze heeft gelezen of gezien.

Binnen het inmiddels indrukwekkende arsenaal aan illustraties van Dormeau, zijn er een paar die extra opvallen. Dingen die vaak achter gesloten deuren blijven. Taboes en imperfecties zoals lichamelijke ongemakken en situaties die we het liefst vergeten.

Identificatie

Dormeau, die dankzij social media immens populair werd, floreerde niet altijd. Na te hebben gewerkt als grafisch designer en art director bij verschillende bedrijven, raakte ze haar baan kwijt. Ze besefte dat ze haar tijd liever besteedde aan persoonlijke werk op basis van illustraties als een ontsnappingspoging aan saaie kantoorbaantjes.

Haar gedwongen werkloosheid bood kans om deze kant van zichzelf te ontwikkelen. En met succes. Het account van Cécile Dormeau kan rekenen op veel steun van vrouwen die opgelucht ademhalen na het zijn van herkenbare situaties. Ook verwierf ze opdrachtgevers als The Sunday Times en Emma Watsons VN campagne.

Maar: er zijn nog steeds mensen die met walging reageren op bepaalde illustraties. Tegen al die mannen en vrouwen heeft Dormeau maar één ding te zeggen. Beter gezegd: te tekenen.

 

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.