Chris Brown niet welkom in Australië zegt minister voor vrouwen - Vance

Nu aan het lezen

Chris Brown niet welkom in Australië zegt minister voor vrouwen

Chris Brown niet welkom in Australië zegt minister voor vrouwen

Het is nog niet zeker of de Amerikaanse R&B-zanger Chris Brown in december mag optreden in Australië. Michaelia Cash, minister voor Vrouwen van Australië, heeft laten weten dat wat haar betreft zanger Chris Brown niet langer welkom is in Australië. Een visa zou hem ontzegd moeten worden vanwege zijn veroordeling voor vrouwenmishandeling, volgens Cash.

Geen visa voor Brown

In 2009 is Brown schuldig bevonden aan het mishandelen van zijn toenmalige vriendin, popster Rihanna. Cash, die maandag benoemd werd tot minister voor vrouwen, liet doorschemeren dat Brown geen visa zou krijgen voor zijn aanstaande tour door Australië.

“Ik kan u verzekeren dat de minister voor Vreemdelingenzaken en Grensbewaking zeer serieus naar deze zaak zal kijken,” laat Cash weten. “Ik ben niet van plan om vooruit te lopen op een besluit van de minister, maar ik kan u wel laten weten wat mijn aanbeveling zou zijn.”

“Mensen moeten begrijpen dat wanneer je een misdaad hebt begaan als het plegen van huiselijk geweld en vervolgens de wereld over wilt reizen, er landen zullen zijn die je niet welkom heten. Australië is daar één van.”

Verkeerde boodschap

Afgelopen vrijdag is in Australië een petitie gestart om de minister van Vreemdelingenzaken en Grensbewaking, Peter Dutton, op te roepen om Chris Brown een visa te ontzeggen voor zijn aanstaande shows in het land. Inmiddels hebben meer dan 9.700 mensen de petitie getekend.

“Als we niks doen en de zanger laten optreden in ons land, zenden we eigenlijk de boodschap uit dat wanneer je een vrouw in elkaar slaat, je al gauw weer vergeven en zelfs bewonderd kan worden als artiest zijnde,” zegt de petitie.

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.