Computerwetenschap is populairste studie onder vrouwen op Stanford University - Vance

Nu aan het lezen

Computerwetenschap is populairste studie onder vrouwen op Stanford University

Computerwetenschap is populairste studie onder vrouwen op Stanford University

Voor de eerste keer is juist de studie over computerwetenschap het populairst onder vrouwelijke studenten. Dit meldde Stanford University in Californie, VS. Dit is een hoopvol teken voor het aantal vrouwen die een baan in de technologiesector willen.

De universiteit uit Californië vertelde hoe 214 vrouwen computerwetenschap kozen als hoofdvak, wat ongeveer 30 procent van het totaal van hoofdvakken is. Hierdoor zakte ‘menselijke biologie’ naar de tweede plaats met 208 studentes.

Als steeds meer vrouwen hun hoofdvak zoeken in technologische velden zoals computerwetenschap, zal dit vele vrouwen helpen om een carrière te bouwen in sectoren als bouwkunde en wiskunde, aangezien veel mensen die deze vakken uitoefenen bouwen op hun kennis over computerwetenschap.

“We zijn over de drempel heen waar vrouwen zich gesteund en op hun gemak voelen,” vertelt Eric Roberts, de Stanford professor in computerwetenschap die als eerste de cijfers in handen kreeg. Deze verandering op Stanford is vooral belangrijk in verband met de hoogstaande reputatie in Silicon Valley en het grote aantal studenten die bedrijven zoals Yahoo en Google op hebben gericht. Maar 27 procent van de ondernemers is vrouw, zegt Ross Levine, een professor op Berkeley in Californie, die de geslachtskloof in ondernemerschap onderzoekt. Vrouwen nemen 49 procent van de ruim 7000 bachelor studenten in beslag op Stanford.

 

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.