Cultfans opgelet: The X-Files komt dit najaar terug

Nu aan het lezen

Cultfans opgelet: The X-Files komt dit najaar terug

Cultfans opgelet: The X-Files komt dit najaar terug

Elke week schrijven wij wel over één tv-klassieker die nieuw leven wordt ingeblazen door Netflix, HBO of een andere producent.

Begin april deden fans van de iconische X-files al een sprongetje in de lucht toen bleek dat David Duchovny en Gillian Anderson, acteurs achter het duo Mulder en Scully, een luisterboek zouden inspreken rond de serie die van 1993 tot 2002 op de buis was.

Voorproefje

Het was slechts een voorproefje van wat we nu kunnen melden: Er komt een elfde seizoen van de sciencefictionserie. De Amerikaanse televisiezender  Fox heeft volgens The Hollywood Reporter tien afleveringen besteld van de cultklassieker.

Wij kunnen niet wachten op Duchovny en Anderson als FBI-agenten die onverklaarbare gebeurtenissen onderzoeken en zich buigen over conspiracy theories en buitenaards leven. Sci-fi galore!

10 afleveringen

In 2016 keerde de show na 14 jaar terug op televisie in de vorm van een miniserie met zes afleveringen. Helemaal nieuw is dit vervolg dus niet. Maar met tien afleveringen is het wel een stukkie serieuzer dan de flashback van vorig jaar.

De redenen voor de huidige reboot liggen verscholen in het karakter van de serie, aldus Fox-directeur David Madden. “Iconische personages, indrukwekkende verhalen, gedurfde makers – dat zijn de ijkpunten van geweldige tv-series. En het zijn dezelfde redenen waarom The X-Files zo’n impact heeft gehad op miljoen fans wereldwijd.”

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.