Eerste virtual reality-bioscoop ter wereld vandaag geopend in Amsterdam - Vance

Nu aan het lezen

Eerste virtual reality-bioscoop ter wereld vandaag geopend in Amsterdam

Eerste virtual reality-bioscoop ter wereld vandaag geopend in Amsterdam

Vanaf vandaag heeft Amsterdam als eerste stad ter wereld een virtual reality-bioscoop. Volgens de oprichter van de bioscoop, Jip Samhoud, is Amsterdam hiermee een baanbreker voor andere grote steden: “Later dit jaar wordt The VR Cinema ook in Berlijn, London, Milaan en Parijs geopend.”

In de bioscoop hebben bezoekers de keus uit een gevarieerd filmaanbod. De speciale draaistoelen in de bioscoop geven de optimale ondersteuning aan de virtual reality beleving. Volgens Samhoud staan we aan de vooravond van een revolutie in filmland:

“Toen eind negentiende eeuw de eerste voorstelling met de Kinetoscoop plaatsvond, kon niemand voorzien dat de film zou uitgroeien tot een van de belangrijkste vormen van communicatie en amusement. Ik geloof dat virtual reality nu hetzelfde te wachten staat.”

The-VRC-3 The-VRC-2

Een virtuele wereldreis

Wat er dan zoal op het programma staat in de bioscoop aan de Oosterdokskade in Amsterdam? Onder andere een vertoning van het oude Dreamworks-team en een virtuele rondreis over de wereld.

The VR Cinema is geopend van woensdag tot en met zondag en toont ieder uur een nieuwe film. Een kaartje voor een voorstelling heb je al voor €12.50.

Ga jij een kijkje nemen bij deze hippe bioscoop?

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.