De lekkerste virgin cocktails dankzij de alcoholvrije ‘gin’ van Britse boer

Nu aan het lezen

De lekkerste virgin cocktails dankzij de alcoholvrije ‘gin’ van Britse boer

De lekkerste virgin cocktails dankzij de alcoholvrije ‘gin’ van Britse boer

Beetje bij beetje worden we steeds iets bewuster van wat alcohol met ons doet. Zo blijkt uit een nieuw onderzoek dat ons leven verkort wordt door alcohol. Zelfs als we één glaasje drinken.

Voor iedereen die een lang leven voor zich ziet, is dit dus een goede reden om eens wat te minderen met de drank. Maar wat drink je dan als je avondje de kroeg in gaat met je vrienden? Simpel: alcoholvrije cocktails.

Mierzoete drankjes

Een paar jaar geleden wilde Ben Branson een virgin cocktail bestellen in een restaurant in Londen. Tot zijn grote teleurstelling kon hij alleen kiezen uit een paar mierzoete vruchtendrankjes. Dat zette hem aan het denken.

Ben drinkt zelf nooit alcohol en ging op onderzoek uit naar alternatieven. Online kwam hij een boek tegen uit 1651, The Art of Distillation. Hierin wordt beschreven hoe apothekers alcoholvrije dranken brouwden in koperen ketels. Ben was direct gefascineerd en ging aan de slag.

Blijven testen

Twee jaar lang probeerde hij het destilleren uit met ingrediënten van zijn eigen boerderij. En toen was Seedlip drinks eindelijk een feit. De flessen zien er prachtig uit. En dat blijkt: want in 2015 werden zijn flessen ‘gin’ verkocht bij het Londense warenhuis Selfridges.

Hierna werd hij door een aantal bekende cocktailbars uitgenodigd en sindsdien gaat het hard voor hem. Het drankje wordt geserveerd met tonic en komkommer en is vooral populair in luxe hotels.

Maar dat niet alleen, want bij meer dan honderd Michelinsterren-restaurants, waaronder De Librije in Nederland, is het drankje verkrijgbaar.

Geen gin

Volgens een woordvoerder van Seedlip mag je het wettelijk gezien geen gin noemen, omdat er geen jeneverbessen aan te pas komen. Maar volgens de restaurants en winkels die het verkopen, lijkt het wel erg op gin. Alleen is de smaak wat meer uitgesproken.

Het drankje komt in twee verschillende smaken: Spice 94, die gemaakt is van piment, kardemom, hout en citrus. En Garden 108, gedestilleerd uit erwten, hooi, rozemarijn, tijm en munt.

Ook in Nederland zijn de flessen te koop, ze kosten tussen de 27,50 en 32,50 euro. Ben vertelt aan Daily Mail dat er één groot voordeel aan zit: “Je hebt dezelfde ervaring als het drinken van een cocktail, alleen heb je hier de volgende dag geen last van.”

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.