Denk je bierbuik weg met deze app - Vance

Nu aan het lezen

Denk je bierbuik weg met deze app

Denk je bierbuik weg met deze app

De week is bijna om, nog één dag en dan is het weekend. Tijd voor een lekker biertje dus. Het brouwsel is heerlijk en lest je dorst, maar gezond is anders. Met de zomer op komst en daarmee ook festivals en concerten, wordt de allure van alcohol steeds groter. Tijd om goed op je alcoholconsumptie te letten? Daar is een app voor.

Ruil bier in voor een sapje

Het idee is dat je behoefte aan bier het resultaat is van een aangeleerd denkpatroon. Door je denkpatroon te beïnvloeden, kan die behoefte misschien wel doorbroken worden. Innofest is een organisatie dat festivals inzet als levende laboratoria. Een van hun nieuwste ideetjes is de Brein de Baas app. Door middel van een spelelement wordt de gebruiker aangemoedigd alcoholische drank weg te swipen, en niet-alcoholische drank juist naar zich toe te halen.

De gebruikers kunnen het denkpatroon in hun brein veranderen door herhaaldelijk alcohol weg te schuiven. Door het weg swipen wordt alcohol namelijk geassocieerd met negativiteit. De organisatie wil de app gaan inzetten op het Oerol festival, welke morgen van start gaat. Het festival op Terschelling vindt plaats tussen 9 en 18 juni. De aanwezige festivalgangers zijn de eersten die in aanraking zullen komen met de app. Innofest probeert zijn innovaties namelijk het liefst uit op een festival publiek, omdat de verleidingen vaak moeilijk te weerstaan zijn. Zeker als je dagen lang door wil knallen.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.