Deze make-up artist tovert mensen om in ander geslacht - Vance

Nu aan het lezen

Deze make-up artist tovert mensen om in ander geslacht

Deze make-up artist tovert mensen om in ander geslacht

Internationaal make-up artist James Kaliardos is in New York begonnen met zijn project Crossover.

“Wanneer ik met mijn make-up tricks een vrouw in een man verander, gebeurt er iets drastisch. Vrouwen krijgen dan ineens het gevoel dat alles mogelijk is. Ineens nemen ze de leiding en komen ze krachtiger over,” aldus James.

Fascinatie

Misschien is het juist die overgang wat het voor ons zo fascinerend maakt om naar makeovers op YouTube en Instagram te kijken. James heeft er met zijn event voor gekozen om de grens tussen de geslachten te vervagen door middel van make-up. Niet per se omdat het op dit moment een hot topic is, maar omdat het mogelijkheden laat zien.

James vertelt aan W Magazine: “Transformatie is iets waar ik al mijn hele leven mee bezig ben. Of ik nu iemand verander in een filmster of andere bekende creatie, het is waanzinnig om te zien wat het met mensen doet. Wanneer ik alleen al iemands gezicht verander in een bepaald personage, zie ik dat ze zichzelf ook zo gaan zien én voelen. Dit is wat het doet wanneer men een andere versie van zichzelf aanneemt.

Verandering binnen enkele kwaststreken

Locals krijgen de gelegenheid om hun geslacht met enkele kwaststreken te laten veranderen door James en zijn team in Brookfield Place. De make-up artists dragen mini-camera’s op hun hoofd om hun werk vast te leggen vanuit hun perspectief. De video’s worden gelivestreamd vanaf James’ website om de conversatie over de topic voort te zetten.

In onderstaande video zie je hoe hij een man verandert in een vrouw met behulp van zijn waanzinnige make-up skills. Een fascinerend concept!

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.