Dit bedrijf vraagt niet meer om je diploma bij sollicitaties - Vance

Nu aan het lezen

Dit bedrijf vraagt niet meer om je diploma bij sollicitaties

Dit bedrijf vraagt niet meer om je diploma bij sollicitaties

Het bedrijf Penguin Random House in Engeland verwijdert de vereiste van een universitair diploma bij alle vacatures om een “meer gevarieerde kandidatenselectie” aan te trekken om hiermee “de beste boeken te publiceren die lezers overal aanspreken”. Human Resource directeur Neil Morrison vertelt dat hij de beslissing nam nadat er simpelweg geen relatie bleek tussen het hebben van een diploma en de prestaties op de werkvloer. “De grootste talenten van PRH komen van zeer verschillende achtergronden, niet alleen van topuniversiteiten,” zegt Morrison.

De uitgeverij heeft de diploma-filter van alle baanbeschrijvingen, vacatures en advertenties in Engeland per direct verwijderd en richt zich daarentegen op kansen geven aan elke sollicitant om zijn potentie, creativiteit, krachten en ideeën te laten zien, ongeacht zijn achtergrond. “We willen de beste mensen aantrekken die de toekomst van ons bedrijf helpen groeien en vormen, ongeacht hun achtergrond – en dat betekent dat we anders moeten denken en doen. Simpelweg, als je talent en potentie hebt, dan willen we van je horen,” legt Morrison uit. “Dit is het begin van onze gerichte actie om publiceren veel, veel meer inclusief te maken dan het tot nu toe is geweest. Nu moeten we zichtbaarder worden voor getalenteerde mensen in Engeland. Wij geloven dat dit cruciaal is voor onze toekomst: om de beste boeken te publiceren die lezers van overal aanspreken, we moeten mensen hebben van verschillende achtergronden met verschillende perspectieven en personeel dat echt de maatschappij van vandaag reflecteert.”

Afgestudeerden zijn nog steeds welkom om te solliciteren voor een baan, maar het niet hebben van een hoge opleiding zal “niemand meer uitsluiten om aan te sluiten en hun carrière voort te zetten bij PRH UK,” aldus het bedrijf. De verandering is ook bedoeld als boodschap aan baanzoekers die een hoge opleiding hebben gevolgd, dat de universiteit die ze hebben bezocht geen impact heeft op hun kans op succes.

De aankondiging volgt de lancering van het programma ‘The Scheme‘ vorig jaar, waarbij PRH al wegdraaide van traditionele werving en CV’s – alleen vragend om een e-mailadres en antwoord op zeven krachtvragen via Tumblr – om mensen aan te moedigen die er nooit aan dachten om voor een rol in een uitgeverij te solliciteren. Het bedrijf merkte dat de mensen zonder diploma net zo goed functioneerden als die met een diploma. De helft van de kandidaten die uiteindelijk werden aangenomen heeft dan ook geen hoger onderwijs gevolgd.

Nikki (22) studeert Communicatiewetenschap in Nijmegen en deed daarvoor een minor Journalistiek aan Western University in London, Canada. Ze is geïnteresseerd in fotografie, digitale ontwikkelingen en design.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.