Dit is waarom je jouw kind tweetalig zou moeten opvoeden - Vance

Nu aan het lezen

Dit is waarom je jouw kind tweetalig zou moeten opvoeden

Dit is waarom je jouw kind tweetalig zou moeten opvoeden

Steeds vaker worden kinderen tweetalig opgevoed. Naast dat deze kinderen vaak al een plusje voor hebben op kinderen die eentalig zijn opgevoed, wijst een Canadees onderzoek uit dat deze kinderen zich ook beter ontwikkelen in andere vaardigheden als het oplossen van problemen.

Voor het onderzoek werden 39 tweetalige kinderen 43 eentalige leeftijdsgenoten onderzocht. De kinderen werden onderzocht wanneer ze 24 maanden oud waren en de tweede keer wanneer ze 31 maanden oud waren.

Uit dit onderzoek, dat onlangs verscheen in Journal of Experimental Child Psychology bleek dat kinderen die tweetalig zijn opgevoed over een bepaald type van ‘mentale controle’ beschikken.

Diane Poulin’Dubois, een van de onderzoekers legt uit:

Hoe ouder kinderen worden, des te groter hun woordenschat wordt. Daarmee neemt het switchen tussen de talen alleen maar toe. Het lijkt erop dat het switchen de oorzaak is voor een grotere cognitieve flexibiliteit.

Naast dat de kinderen beter zijn in het oplossen van problemen (cognitieve flexibiliteit) kunnen ze verschillende zaken ook beter onthouden. Ook bleek dat de kinderen beter waren in conflictvermijding. Het tweetalig opvoeden van je kinderen heeft dus meerdere voordelen! Het gehele onderzoek lees je hier.

Tosca (22) is blogger en afstudeerder bij OKGO Media. Gefascineerd door de snelle technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.