Dit is waarom Netflix tegenwoordig steeds minder films aanbiedt

Nu aan het lezen

Dit is waarom Netflix tegenwoordig steeds minder films aanbiedt

Dit is waarom Netflix tegenwoordig steeds minder films aanbiedt

Hoewel ik gigantisch van Netflix houd, heb ik toch een haat-liefdeverhouding met de streamingdienst. Meestal kijk ik series, dat gaat namelijk lekker makkelijk. Je kiest een serie (het liefst een rete-populaire zodat je hier ook over mee kunt praten), zet hem aan en verder hoef je niets meer te doen. Met een beetje geluk houdt deze serie je het hele weekend zoet en kun jij lekker doorgaan met bingen. Wat ik dan weer wat lastiger vind, is het uitzoeken van films. En wat blijkt? Netflix biedt steeds minder films aan. En daar hebben ze een hele goede reden voor.

Bingewatching

Er is natuurlijk een logische verklaring voor het feit dat de streamingdienst liever heeft dat je series kijkt. Deze duren namelijk veel langer dan een film. Uit de cijfers van de onafhankelijke Netflix-zoekmachine Flixable blijkt dat er in 2010 nog 6.755 films te streamen waren. Inmiddels zijn dat er nog maar 4.010. Het serie-aanbod is daarentegen verdriedubbeld.

Contentbaas Ted Sarandos liet al eerder weten dat het niet uitmaakt hoe goed het filmaanbod is, omdat één derde van het aantal kijkuren wordt besteed aan films, en tweederde aan series.

Netflix Originals

Om nog een beetje te concurreren met bioscopen begon Netflix met de productie van eigen films. Dit jaar worden er maar liefst 80 Originals uitgebracht. Dat zal het bedrijf honderden miljoenen kosten, maar de strategie lijkt wel te werken. De film Bright met Will Smith was de eerste Original. Er kwam behoorlijk wat kritiek op, maar na drie dagen was de film al door 11 miljoen mensen bekeken.

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.