Dit moet je weten over de Oranje Leeuwinnen tijdens het WK - Vance

Nu aan het lezen

Dit moet je weten over de Oranje Leeuwinnen tijdens het WK

Dit moet je weten over de Oranje Leeuwinnen tijdens het WK

Het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal is op 7 juni van start gegaan. Maar vanmiddag zullen de Oranje Leeuwinnen hun eerste wedstrijd van dit WK spelen in Frankrijk. De verwachtingen zijn hoog. En terecht, want de leeuwinnen kunnen er wat van. Hoewel een paar jaar geleden vooral de Amerikaanse voetbalsters gezien werden in deze sport, is dat nu wel anders.

WK vrouwenvoetbal

Het WK vrouwenvoetbal wordt dit jaar voor de achtste keer gehouden. Dat is een stuk minder dan we bij de mannen gewend zijn, deze is namelijk al 21 keer gehouden. Het is een belangrijke wedstrijd omdat het een podium biedt voor een hoop voetbalsters.

Daarnaast speelt de algehele positie van vrouwen in de sportwereld natuurlijk ook een rol. Sporten werd lang gezien als iets voor mannen. Dat zorgt ervoor dat het voor vrouwen nog best lastig is om serieus genomen te worden in deze wereld. Juist daarom is een WK vrouwenvoetbal zo belangrijk. Maar ook grote merken als Nike geven hier steeds meer gehoor aan, dankzij onder andere deze commercial.

Oranje Leeuwinnen

De Nederlandse voetbalsters doen het goed, en juist daarom zijn de verwachtingen natuurlijk ook zo hoog. Twee jaar geleden haalden zij de Europese titel binnen. Een wereldtitel zou een geweldig vervolg hierop zijn.

De vrouwen zijn inmiddels uitgegroeid tot BN’ers (en terecht), die veel jonge meiden inspireren om hun sportdroom achterna te gaan. Maar ook door grote merken worden de meiden gezien. Zo is Lieke Martens, die overigens is uitgeroepen tot beste voetbalster ter wereld, het gezicht van sieradenmerk Zinzi. En is Shanice van de Sanden nauw verbonden met Nike.

De wedstrijden

Het is natuurlijk afwachten hoe de vrouwen tijdens dit WK spelen. In totaal doen er 24 landen mee, maar Nederland zit samen met Canada, Kameroen en Nieuw-Zeeland in poule E.

De eerste wedstrijd die vandaag gespeeld wordt, is tegen Nieuw-Zeeland en begint om 15.00 uur. Op 15 juni spelen ze tegen Kameroen om 15.00 uur en op 20 juni is de laatste wedstrijd uit de poule om 18.00 uur.

Avalon (27) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.