Dit zijn 15 bloedmooie onbekende reisbestemmingen - Vance

Nu aan het lezen

Dit zijn 15 bloedmooie onbekende reisbestemmingen

Dit zijn 15 bloedmooie onbekende reisbestemmingen

Ben je nog op zoek naar inspiratie voor je aankomende trip? Neem dan vooral de volgende bestemmingen in overweging. Deze plekken zijn namelijk vaak nog onbekend bij het grote publiek, maar absoluut een bezoek waard. Natuurlijk zijn er wereldwijd genoeg toeristische trekpleisters die je een keer gezien moet hebben, maar daarnaast zijn er nog zoveel meer bijzondere plekken op aarde. Aan de volgende 15 plaatsen heb je waarschijnlijk nog niet gedacht.

1. Popeye Village, Malta

Popeye Village werd oorspronkelijk gebouwd als filmsetDit kleurrijke dorpje bevindt zich in het noordwesten van Malta. Popeye Village is in eerste instantie als filmset gebouwd voor de gelijknamige film Popeye uit het jaar 1980 met acteur Robin Williams in de hoofdrol. Vandaag de dag dient het tekenfilmdorp vooral als toeristische attractie waar met name jonge kinderen zich prima vermaken. Leuk weetje: Het hout dat is gebruikt om de steigers, palen en planken te bouwen is geïmporteerd vanuit Nederland.

2. Procida, Italië

Dit idyllische Italiaanse dorpje heeft een rijke geschiedenisDit idyllische dorpje bestaat al sinds 1600 v. Christus. Het is gesticht toen mensen vanuit Griekenland vertrokken om elders een bestaan op te bouwen. Toen Keizer Karel V aan de macht was, is het Italiaanse eiland cadeau gedaan aan de D’Avalos familie. Door alle rijkdom werd er destijds enorm veel geplunderd door piraten, waaronder door Turkse admiraal Hayreddin Barbarossa. Juist ja, waar fictief filmkarakter Hector Barbossa uit Pirates of the Caribbean, gespeeld door acteur Geoffrey Rush, weer op gebaseerd is. Later, rond 1744, werd het eiland een belangrijk centrum voor botenbouwers.

3. Cappadocië, Turkije

De plaats met de heteluchtballonnen: Cappadocië, TurkijeOngetwijfeld stiekem toch de bekendste van het rijtje: Cappadocië in Turkije. De plaats met de heteluchtballonnen, beter bekend als de ideale ansichtkaart, heb je waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen. Cappadocië is een landstreek ten zuiden van de steppe in de Turkse regio’s Oost-Anatolië en Centraal-Anatolië. Het gebied heeft een oppervlakte van 2000 km² en ligt tussen de rivieren de Eufraat en de Kizil Irmak. De hoogste top in het gebied is de vulkaan Erciyes Dağı (3917 meter). Daarnaast bevinden zich in het gebied nog twee andere vulkanen. Ten tijde van het Romeinse Rijk was het een vredige Romeinse provincie genaamd CappadociaHet gebied staat inmiddels op de werelderfgoedlijst van UNESCO.Vanuit een heteluchtballon heb je een prachtig uitzicht over de vele valleien en het bijzondere landschap. Een tocht in een heteluchtballon boven het bijzondere vulkanische landschap is dan ook een zeer bijzondere ervaring.

4. Quinta da Regaleira, Portugal

Quinta da Regaleira was eigendom van Antonio Carvalho Monteiro dos MilhoesIn 1892 kocht de bouwheer Antonio Carvalho Monteiro dos Milhoes, een Braziliaanse handelaar in koffie en edelstenen, het domein om zijn rijkdom te kunnen etaleren. Later, in 1997, werd het gebouw eigendom van de stad Sintra en werd het domein en de gebouwen gerestaureerd. Het vier hectaren groot domein bevat een woning, park met fonteinen en verschillende paviljoenen, en een kapel met ondergrondse crypte. Het domein bevat ook twee initiatieputten die negen(!) verdiepingen onder de grond afdalen. Op elke niveau zijn onderaardse gangen aangesloten die via een labyrint van gangen lopen naar andere verborgen plaatsen en ingangen van het domein. Na de dood van de oorspronkelijke eigenaar Carvalho werd de bibliotheek verkocht, en deze is momenteel in het bezit van de Library of Congress te Washington.

5. Hallstatt, Oostenrijk

Tussen Salzburg en Graz het idyllische dorpje HallstattIn Oostenrijk ligt tussen Salzburg en Graz het idyllische dorpje Hallstatt. In het centrum van het dorp stroomt een waterval naar beneden vanuit de bergen. Het dorp ligt aan de Hallstättersee, en was tot in de jaren 60 van de 20ste eeuw uitsluitend via het meer te bereiken. In het centrum van Hallstatt stroomt een waterval van de bergen en via wandelpaden over de bergen kunnen bezoekers archeologische sites bezoeken. Resten van de Keltische Hallstatt-cultuur werden hier voor het eerst door Johann Georg-Ramsauer ontdekt. Kenmerkend voor Hallstatt is ook het kerkhof. Deze is gedeeltelijk uit een rotswand gehakt en als gevolg van plaatsgebrek zeer klein. Bij het kerkhof fungeert het St. Michaelkapel als knekelhuis. Achter de tralies liggen hier honderden schedels en gebeente van de gestorven inwoners van Hallstatt tentoongesteld aan het publiek.

6. Le Mont-Saint-Michel, Frankrijk

De Mont Saint-Michel is alleen toegankelijk voor voetgangersDe Mont Saint-Michel is een klein, rotsachtig getijdeneiland in Frankrijk, gelegen in een grote baai. Het eiland ligt ongeveer 1 kilometer van de kust bij de plaats Avranches in Normandië. Oorspronkelijk is het een getijdeneiland: bij laagwater over land bereikbaar, maar bij hoogwater was het omringd door water. Tegenwoordig loopt er een smalle brug met pendeldienst naar het eiland toe. De Mont Saint-Michel is door zijn trapstraten alleen toegankelijk voor voetgangers. Waar het voorheen vooral bekendstond als belangrijk bedevaartsoord is het tegenwoordig vooral een internationaal bekende toeristische trekpleister. Sinds 1979 staat het op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

7. Danxia Landform Geological Park, China

Het Zhangye Danxia Nationaal Geologisch Park is 510 km² grootHet Zhangye Danxia Nationaal Geologisch Park ligt in de omgeving van de stad Zhangye in de Chinese provincie Gansu en is 510 km² groot. Het Geologisch Park ligt aan de Qillian Shan, een gebergte in het Noorden van China. Pas in 2011 kreeg het de status van een nationaal park, door de unieke, kleurrijke en opvallende rotsformaties.  De rotsformaties zijn tijdens het Krijt (alweer zo’n 135 tot 65 miljoen jaar geleden), afgezet door rivieren en meren. Later hebben wind en regen het inmiddels prachtige landschap gemaakt zoals we het nu kennen. De Chinezen zelf noemen het niet voor niks één van de mooiste landschappen van het land.

8. De Craig Goch Dam, Elan Valley, Wales

De dam bevindt zich in de Elan Valley van WalesDeze gemetselde dam in Wales wordt ook wel de Top Dam genoemd en bevindt zich in de Elan Valley van Wales, en beslaat het grootste deel van Elan Valley Reservoirs. De dam werd in 1897 gebouwd en was 7 jaar later, in 1904, afgerond. De dam en reservoirs hadden als doel om Birmingham van water te voorzien.

9. De Tarokokloof, Taiwan

De Tarokokloof heeft een marmeren kloof die miljoenen jaren geleden uit de grond oprees De Tarokokloof heeft een marmeren kloof die 19 kilometer lang is en miljoenen jaren geleden uit de grond oprees door tektonische krachten. Vervolgens werd de kloof verder uitgeslepen door de rivier de Liwu, waardoor het inmiddels zo mooi is als wij het nu kennen. Het Nationaal park Taroko is in 1986 gesticht en bestaat uit de regio’s Hualián, Nántóu en Táijhong. De naam van het Nationaal park verwijst naar de Tarokokloof en de oorspronkelijke bewoners, namelijk de Truku.

10. De Basteibrug, Duitsland

De Bastei heeft een uitzichtplatform in de Duitse deelstaat Saksen
De Bastei is een rotsformatie van 305 meter. Het heeft een uitzichtplatform in de Duitse deelstaat Saksen, op de rechteroever van de rivier de Elbe. In 1824 werd er een houten brug gebouwd om de rotsen onderling met elkaar te kunnen verbinden, wat toch wel handig bleek te zijn. In 1851 werd deze brug vervangen door de Basteibrug zoals we die nu kennen, die gemaakt is van zandsteen.

11. Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni is de op één na grootste zoutvlakte ter wereldSalar de Uyuni is met een oppervlakte ter grootte van 10.582 km2 de op één na grootste zoutvlakte ter wereld. Het bevindt zich in het zuidwesten van Bolivia op een hoogte van 3650 meter, in het Andes gebergte. Zo’n 40.000 jaar geleden was de vlakte onderdeel van het Minchinmeer, wat een reusachtig prehistorisch meer was. Toen het meer opdroogde, bleven twee meren over, en twee grote zoutvlakten. Geschat wordt dat de vlakte meer dan 10 miljard ton zout bevat, waar jaarlijks zo’n 25.000 ton van wordt weggehaald. In november is de Salar de Uyuni de broedplaats van drie soorten Zuid-Amerikaanse flamingo’s. Inmiddels is het een echte toeristische trekpleister. In het gebied groeien tot wel 12 meter hoge cactussen en kolibries vliegen wel veertig kilometer om er honing te komen halen.

12. Zwarte Woud (Schwarzwald), Duitsland

Het Zwarte Woud ligt aan de Rijn en aan de Franse grensSchwarzwald is een dichtbebost gebied en gebergte in het zuidwesten van Duitsland. Het Zwarte Woud ligt aan de Rijn en aan de Franse grens. De Romeinen noemden het gebied met het dichtbeboste gebergte en donkere naaldbomen Silvia Nigra, wat ‘het Zwarte of Donkere Woud betekent’, omdat het voor hun moeilijk doordringbaar was. Het gebied is het grootste middelgebergte en bosgebied van Duitsland, met als hoogste top de Feldberg met een hoogte van 1493 meter. Vandaag de dag is het Zwarte Woud een van de populairdere bestemmingen in Duitsland. Schwarzwald is wereldwijd bekend omdat het in de sprookjes van de gebroeders Grimm voorkomt.

13. Het Roze Meer, Senegal

Het zal je niet verrassen, maar het meer is vernoemd naar de kleur van het waterHet Roze Meer is een zoutmeer vlakbij Dakar, de hoofdstad van Senegal. Het zal je vast niet verrassen, maar het meer is vernoemd naar de kleur van het water. De oorzaak van het roze water is de hoge concentratie zout dat het licht anders breekt, de aanwezige rode plankton en microbacteriën. Het Roze Meer wordt door duinen gescheiden van de Atlantische Oceaan en door de hoge zoutconcentratie is er vrijwel geen leven mogelijk in het meer. Door de bevolking wordt er sinds de jaren zeventig aan zoutwinning gedaan. Iedereen mag er komen werken, op voorwaarde dat men zich aan bepaalde voorwaarden, zoals solidariteit, houdt. Er zijn drie kwaliteiten zout: de eerste dient als keukenzout, de tweede om vis in te zouten en de derde wordt in Europa gebruikt voor het laten smelten van sneeuw. Het grootste deel van het gewonnen zout gaat naar het buitenland. Het Roze Meer is uiteindelijk bekend geworden bij het publiek doordat de Rally Parijs-Dakar hier finisht.

14. De Roraima, Venezuela

De Roraima ligt op de grens van Venezuela, Brazilië en GuyanaDe Roraima is met 2810 meter de hoogste tafelberg ter wereld en ligt op de grens van Venezuela, Brazilië en Guyana. Het plateau van de Roraima bestaat uit een oppervlakte van 90 km2. Mocht je een bezoekje willen brengen, neem dan een paraplu mee. Door de plotse hoogteverandering regent het er vaak en ook is het vaak dichtbewolkt rond de top van de Roraima. Boven op de berg ben je niet zomaar uitgekeken, want er zijn diverse bezienswaardigheden. Van de Blauwe Poel tot de Kristalvallei en het drielandenpunt. De Roraima heeft ook een inheemse bevolking, en die zitten niet altijd op toeristen te wachten. Zij zijn ervan overtuigd dat mist en wolken zich samenpakken rond de top van de berg wanneer blanken in aantocht zijn.

15. Tianzi-gebergte in Wulingyuan, China

De Tianzi berg biedt een prachtig uitzicht over de andere bergtoppenIn het Zuidoosten van China, om precies te zijn in de provincie Hunan, ligt vlakbij de plaats Zhangjiajie het Tianzi gebergte. Het gebergte dat zich in het Wulingyuan gebied bevindt staat bekend om zijn zuilen van zandsteen. Een aantal van deze zuilen bereiken een hoogte van 200 meter. De Tianzi berg biedt een prachtig uitzicht over de andere bergtoppen. Het Wulingyuan werd in 1992 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Welke van de bijzondere bestemmingen staan er op jouw travel bucket list?

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.