Dit zijn de meest sfeervolle kerstmarkten van Nederland - Vance

Nu aan het lezen

Dit zijn de meest sfeervolle kerstmarkten van Nederland

Dit zijn de meest sfeervolle kerstmarkten van Nederland

Kun je niet wachten op al die gezelligheid die de decembermaand te bieden heeft zoals lekkere oliebollen en appelflappen, gezellige lichtjes, mooie decoraties, ijsbanen en glühwein? Dan moet je vooral één van deze kerstmarkten bezoeken deze maand!

Kerstmarkt Haarlem

Met meer dan 150 kramen in de binnenstad van Haarlem behoort deze kerstmarkt tot één van de grootste van Nederland. De gezellige Grote Markt wordt omgetoverd tot een groot kerstdorp met de mooiste kerstdecoraties en gezellige kerstkoortjes. Er is genoeg te beleven op gebied van kunst, mode & design, lekker eten en natuurlijk genoeg aanbod aan kerstspullen. Hier ga je je dus zeker niet vervelen!

Locatie: De Grote Markt in het centrum van Haarlem
Datum: zaterdag 12 en zondag 13 december
Kosten: Gratis
haarlem

Kerstmarkt Maastricht

Maastricht is een prachtige stad, en dat geldt ook voor de kerstmarkt die er elk jaar staat. Ieder jaar komen er een kleine miljoen bezoekers naar het evenement. Op het Vrijthof staan van 29 november tot 29 december houten kraampjes vol met lekkers als glühwein en oliebollen. Daarnaast kun je op de markt natuurlijk volop kerstinkopen doen. Ook kun je schaatsen op de ijsbaan van 1000m2 en is er een reuzenrad van 60 meter hoog. Het thema van de markt is Magisch Maastricht.

Locatie: Het Vrijthof in Maastricht
Datum:  zaterdag 28 november tot en met zondag 29 december
Kosten: Gratis
maastricht

Sissy Boy Kerstmarkt 

Dit is de derde editie van de Sissy Boy Kerstmarkt op het Amstelveld.  Op zaterdag 12 december shop je hier de leukste brocante en vintage spullen en na de tijd drink je gezellig wat op het plein. De kerstmarkt zet nannies in om op de kinderen te letten, voor degenen die hier graag gebruik van willen maken.

Locatie: Amstelveld en de Duif in Amsterdam
Datum: zaterdag 12 december
Kosten: Gratis
sissy-boy

Swan Market Rotterdam (Kersteditie)

Swan Market organiseert ook dit jaar een wintereditie in de Van Nelle fabriek. De markt staat zaterdag 19 en zondag 20 december geheel in het teken van kerst met gezellige lichtjes, leuke muziek, bijzondere acts en mooie producten.

Locatie: Van Nelle fabriek, Rotterdam
Datum: zaterdag 19 en zondag 20 december
Kosten: €2 entree
rotterdam swan market

Kerstmarkt Leiden

Deze kerstmarkt duurt maar liefst 10 dagen lang. Je kunt er natuurlijk uitgebreid shoppen, maar ook een winterse rondvaart maken en genieten van de gezelligheid in het centrum van de stad.

Locatie: Nieuwe Rijn in Leiden
Datum: vrijdag 11 t/m zondag 20 december
Kosten: Gratis
leiden

VolvanSmaak – Kerstmarkt Utrecht

De winter-editie van VolvanSmaak staat voor puur en eerlijk. De producten zijn geïnspireerd op de smaak van het seizoen. De markt wordt op 11, 12 en 13 december op het Domplein in Utrecht gehouden. Wanneer je de winterse-workshops hebt gehad en de glühwein en selectie winterbieren geproefd hebt, is er nog genoeg te doen in de Utrechtse binnenstad. Sla de Zelfgemaakte Markt & Streekmarkt niet over op de Mariaplaats, en ga tot slot een rondje schaatsen op de Neude!

Locatie: Domplein, Utrecht
Datum: vrijdag 11, t/m zondag 13 december
Kosten: Gratis
utrecht

De Amsterdamsche Kerstmarkt

Op de NDSM-werf wordt ook dit jaar weer groots uitgepakt.  De Lasloods wordt dan onder andere gevuld met verhalen van levenskunstenaars, een balie waar je patent aanvraagt op slechte grappen van je schoonvader, en een dansbare Piekhut. Gaat je voorkeur eerder uit naar een minder excentrieke kerstmarkt, gevuld met heerlijke lekkernijen? Ga dan op 19 en 20 december naar de NeighbourFood Market op het Westergasterrein voor de Kerst Weekender, met bijbehorende flea market.

Locatie: de Lasloods op de NDSM-werf
Datum: vrijdag 18 t/m zondag 20 december
Kosten: Gratis

amsterdamsche

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.