Documentaire Gaga: Five Foot Two onthult de vrouw achter het merk

Nu aan het lezen

Documentaire Gaga: Five Foot Two onthult de vrouw achter het merk

Documentaire Gaga: Five Foot Two onthult de vrouw achter het merk

You’ll see it before I do, met die woorden besluit Lady Gaga haar Instagram-promoties voor de documentaire gemaakt over niemand minder dan haarzelf.

Het vermeende meesterwerk Gaga: Five Foot Two’ zal vanaf 22 september te zien zijn op Netflix en verwijst naar de petieterige proporties van Gaga: slechts 1.57 cm lang.

De reden voor Gaga’s voorzichtigheid: je kan niet objectief zijn over een documentaire over jezelf. In de docu van filmmaker Chris Moukarbel (Banksy Does New York) volgen we Gaga tijdens een stormachtig jaar, een waarbij ze te kampen had met gezondheidsproblemen, relationele perikelen en en passant het dak van de Super Bowl bestormde.

Bescheiden Lady Gaga

Gaga: Five Foot Two is een intiem portret dat verschijnt tijdens Gaga’s Joanne World Tour waarvoor de zangeres, bekend van hits als Born This Way en Pokerface, een nieuwe weg insloeg.

#GagaFiveFootTwo

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

Haar nieuwe stijl kwam met de lancering van haar album Joanne, naar verluid haar beste album in vijf jaar. Aanzienlijk zachter van stijl en verfrissend bescheiden met de iconische vleesjurk uit 2010 nog vers in het geheugen.

De documentaire is niet los te zien van deze koers waarbij Gaga bewijst zo flexibel te zijn als een kameleon. Hoewel een duet met Tony Bennett het al deed vermoeden, blijft het een verrassing dat een grande dame als Gaga beschikt over een velen malen kleiner hartje dan haar hysterische verschijning doet vermoeden.

Eenzaamheid

De Netflix Original documentaire wordt met korte clips deels vrijgegeven via het Instagram-account van Gaga. Hierin rept ze over het vinden van troost bij haar inner circle en het overwinnen van onzekerheden.

De clip die het meest bijblijft is die waarin ze spreekt over de eenzaamheid, elke avond, wanneer alle mensen verdwijnen. Ze snikt tussen haar woorden door over het grote contrast tussen drukte, aanrakingen en totale stilte.

Het fragment brengt de enorme kloof tussen Gaga’s leven als superster en als ‘gewone’ hedendaagse vrouw scherp in beeld. Dat belooft wat voor de hele documentaire; wij hebben onze paws alvast up.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.