Doe één van deze 5 dingen en je bereikt meer op een dag

Nu aan het lezen

Doe één van deze 5 dingen en je bereikt meer op een dag

Doe één van deze 5 dingen en je bereikt meer op een dag

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat je nergens zin in hebt en je met het verkeerde been uit bed stapt, waardoor je vaak je tijd niet goed gebruikt. Volgens ondernemer Chris Winfield kun je dit aansturen door een goede dagelijkse routine wat weer leidt tot een succesvolle carrière.

“Een routine is beter dan helemaal geen routine”, zegt Winfield. Structuur helpt je gefocust te blijven van het moment dat je opstaat tot het moment dat je weer gaat slapen. Hier een aantal manieren om meer te bereiken op een dag en je carrière een boost te geven:

1. Start je dag positief

Door je dag te beginnen met hardop ‘Vandaag wordt de beste dag ooit’ tegen jezelf te zeggen (of een andere positieve zin), kom je vanzelf in de juiste mindset terecht. Wat een dag goed of slecht maakt, zijn niet de gebeurtenissen van die dag maar hoe jij reageert op die gebeurtenissen. Wanneer je je dag positief begint, zul je ook veel positiever reageren op anderen.

2. Niet gelijk naar je telefoon grijpen

Check jij ook altijd gelijk je telefoon het moment dat je wakker wordt? Ja he? De meeste mensen beginnen hun dag met een kwartiertje scrollen door hun Facebook en Instagram timeline, maar het blijkt dat deze start van een dag niet de juiste is. Door ’s ochtends pro-actief te zijn en juist te focussen op jezelf in plaats van op social media berichten, is de kans veel groter dat je die dag meer bereikt.

3. To-do lists for life

Om meer structuur in je leven aan te brengen, zijn daar de geliefde to-do lijstjes. Ik ben een groot fan van lijstjes en vooral het afstrepen van punten die je hebt voltooid. Houd je list vooral klein; stel niet meer dan zes taken op voor jezelf. Zo heb je de meeste kans dat je alle zes de taken gedaan krijgt op een dag.

4. Neem pauzes

Maar om al die taken van je to-do lijst te kunnen voltooien, moet je ook pauzes nemen. Geregeld een break inlassen voorkomt verveling en het verliezen van je focus. Wanneer je even van je werk wegloopt, heb je weer een andere blik zodra je weer begint en zie je vaak andere dingen die je daarvoor over het hoofd zag.

5. Lees en schrijf

Om constant gefocust te blijven is lezen en schrijven heel belangrijk. Ik lees persoonlijk echt nooit een boek, behalve als ik op vakantie ben en in mijn bikini op het strand lig, dan heb ik pas echt tijd om in een goed boek te duiken en volgens mij ben ik niet de enige. Maar je hoort het steeds vaker dat wanneer je veel leest je hersenen en vooral je intelligentie een boost krijgen. Het vermindert zelfs de kans op het krijgen van Alzheimer!

Daarnaast helpt schrijven mee aan een betere communicatie en verbreedt het je creativiteit. Ik ben ooit begonnen met het opschrijven van mijn dromen en dan niet in notities op je telefoon, maar daadwerkelijk in een boekje. Door elke dag iets op te schrijven in bijvoorbeeld dagboekvorm, krijg je een beter beeld van jezelf en kun je dit weer toepassen op andere dagelijkse werkzaamheden.

Carmen is 20 jaar, vierdejaars studente Journalistiek en woont in Amsterdam. Ze leest en schrijft graag over inspirerende mensen, emigreert het liefst naar een warm land en drinkt de hele dag thee.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.