Doritos komt met chips voor vrouwen: overdreven of niet?

Nu aan het lezen

Doritos komt met chips voor vrouwen: overdreven of niet?

Doritos komt met chips voor vrouwen: overdreven of niet?

Onlangs liet Doritos weten dat ze hét nieuwe product op de markt gaan brengen. Iets wat we al die tijd hebben moeten missen – geen idee hoe we dit zo lang hebben vol kunnen houden. Namelijk: chips speciaal voor vrouwen. Want volgens de (vrouwelijke) CEO van het moederbedrijf van Doritos, PepsiCo, hebben vrouwen andere behoeften dan mannen wat betreft chips. En dus moest daar een nieuw product voor op de markt komen.

Mannen vs. vrouwen

Dat er tegenwoordig nog steeds eetbare producten bestaan die ‘speciaal voor mannen’ zijn, begrijp ik niet helemaal. We leven in 2018, vrouwen en mannen worden – thank god – steeds meer als gelijken behandeld. Waarom zou er dan een chips op de markt moeten komen die speciaal voor vrouwen is?

Indra Nooy, de CEO waar ik het eerder al over had, legt het haarfijn uit in een interview met Freakanomics: “Vrouwen houden er niet van om een crunchy geluid te maken als ze in het openbaar eten. Ook houden ze er niet van om hun vingers af te likken of om de gebroken stukjes die overblijven in hun mond te stoppen.” Oh ja, logisch.

Het verschil

Nooy belooft dat de chips hetzelfde zal blijven smaken, maar ik vraag me af hoe minder knapperige chips net zo lekker kan zijn. Daarnaast belooft de CEO dat er minder smaakstoffen aan de vingers zullen blijven kleven. Het zakje zal ook een stukje kleiner worden zodat het gemakkelijk in de handtas past. “Want vrouwen houden ervan om altijd een snack bij zich te hebben”, aldus Nooy.

Twitter denkt daar anders over

Toch is niet iedereen het met Nooy eens, verrassend genoeg. En deze vrouwen konden het niet laten om hun ongezouten mening op Twitter te gooien:

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.