De LG W7 is zo dun dat je hem als behang aan je muur hangt

Nu aan het lezen

De nieuwste tv van LG is zo dun dat je hem als behang aan je muur hangt

De nieuwste tv van LG is zo dun dat je hem als behang aan je muur hangt

Zoek je nog een nieuw behangetje? Misschien is de nieuwe ultradunne LG W7 tv iets voor aan je muur!

Deze LG OLED TV W7 is maar 2,57 millimeter dun en functioneert daarmee prima als ultradun multifunctioneel behang. De letter W in de productnaam staat volgens LG voor ‘Wallpaper’ en ‘Window’.

Hoe past alles in zo’n dunne vorm? Omdat de televisie zo dun is, heeft hij geen speakers, knoppen of aansluitingen. Deze zijn allemaal weggewerkt in een aparte soundbar. Je moet enkel de speaker kabeltje aan de tv verbinden. De soundbar biedt ook openingen om andere apparaten op de tv aan te sluiten.

OLED-schermen hebben geen achtergrondverlichting nodig zoals LCD-tv’s, doordat individuele pixels zichzelf verlichten. Behalve dat dit hogere zwartwaarden en een groter contrast oplevert, kunnen de OLED-schermen ook veel dunner en energiezuiniger zijn.

Concurrentie

De tv werd getoond op de CES beurs in Las Vegas. Waar ze overigens niet de enige zijn met dit idee. Panasonic onthulde in Las Vegas ook zijn eerste grote OLED-tv. TP Vision introduceerde onlangs de eerste Philips OLED-tv. Samsung kwam ook met een nieuwe tv op de CES beurs. Zij presenteerde in Las Vegas gisteren een alternatieve tv-technologie, die de voordelen van OLED moet evenaren.

Over een prijs en release datum werd niets bekend gemaakt tijdens de presentatie, maar begin maar vast met sparen.

Nena is 21 jaar en studeert Journalistiek in Tilburg. Ze houdt zich graag bezig met schrijven, film en fotografie. Mensen denken vaak dat ze aan het dromen is, maar in werkelijkheid bedenkt ze dan geniale creatieve producten. Of wat ze gaat eten.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.