Dit was bijna de openingsscene geweest van Sex and the City

Nu aan het lezen

Dit was bijna de openingsscene geweest van Sex and the City

Dit was bijna de openingsscene geweest van Sex and the City

Actrice Sarah Jessica Parker, ‘Carrie’ in HBO-serie Sex and the City, heeft naast haar acteerskills grofweg twee krachten: ijzersterke onderhandelingsmanoeuvres waardoor ze gedurende 94 afleveringen full frontal nudity wist te voorkomen waar haar medecastleden (Miranda, Charlotte en Samantha) dat wél deden en een snoeigoed lijf waar zelfs zoiets als een tweedehandse ballerina-tutu goed op stond.

De beroemde introscene says it all. In de opening, die eerder voorbijkwam in deze ‘must watch’ lijst, dartelt Carrie in precies die outfit rond in de straten van New York. Als ze oog in oog komt met een metersgrote afbeelding van zichzelf op de zijkant van een bus met de inmiddels iconische suggestieve tekst (true fans know), krijgt ze het Spaans benauwd én een plas water over zich heen. Iconisch, really. The Best.

Alternatief

Maar er was een alternatief, blijkt nu. En dat is behoorlijk bizar, gezien de intro jarenlang en nog steeds de toon zet voor een stel citygirls en hun stadse leventje,

Volgens Entertainment Weekly droeg Carrie oorspronkelijk een hele andere outfit in de openings-scene. Behold: een blauw jurkje in de stijl van de jaren 50. Classy, vrouwelijk en een tikkeltje sexy: zoals de hele serie dus.

Bron: Entertainment Weekly

In plaats van nat worden gemaakt door de voorbijrijdende bus met daarop haar afbeelding, struikelt Carrie licht als teken van ‘schok’ maar loopt vervolgens ferm door met haar citylife-attitude.

Goed om van te voren te weten: het filmpje heeft geen geluid. Laat je volumeknop dus met rust en neurie zacht mee.

De outfit

Patricia Field, bekend van iedere outfit die Carrie draagt in SATC, vond de bekende tutu in een 5 dollar-bak op de grond van een showroom, en maakte vier varianten na.   De reden voor de tutu: Carrie ‘danst’ op een bepaalde manier ook door haar leven in New York.

We never got to see her wear the outfit on the actual show, but the tutu made a special appearance when Carrie is cleaning out her closet in the first Sex and the City film.

Makers

Carrie maakte veel fouten op het gebied van mannen. Maar dat de makers ook bijna voor de ‘verkeerde’ intro is een kleine shock to overcome. Het is helder bij de aanblik van het alternatief: stukken minder iconisch dan de roze tuttu. Die haar verdomd goed stond.

Daarom. Voor één keer nog. De échte intro.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.