Europeanen meest negatief over immigratie - Vance

Nu aan het lezen

Europeanen meest negatief over immigratie

Europeanen meest negatief over immigratie

Uit een enquête van Ipsos die in 23 landen is gehouden is gebleken dat de meerderheid van de Europeanen een negatieve houding heeft ten opzichte van immigratie. Volgens veel burgers brengt het namelijk veel negatieve effecten met zich mee. De enquête is ook afgenomen in niet-Europese landen, en hieruit kon geconcludeerd worden dat met name in Europa een anti-immigratiesentiment heerst.

Van de Italianen, Britten en Spanjaarden vindt 65 procent dat er te veel immigranten in hun land zijn. De enige Europese landen waar de meerderheid van de burgers niet negatief is tegenover immigratie zijn Polen en Zweden. In ieder geval vindt geen één van alle Europese landen dat de aanwezigheid van immigranten een meerwaarde biedt voor het land. Volgens veel EU-landen staan de sociale voorzieningen in een land erg onder druk, en daarnaast wordt het lastiger om werk te vinden.

Migratie binnen en naar Europa is laatste maanden het onderwerp van discussie. EU lidstaten willen dat het Verdrag van Schengen,  dat staat voor vrij verkeer van personen, herzien wordt. De situatie in onder andere Tunesië en Libië zorgt voor een massale toestroom van vluchtelingen naar Europa.

In onderstaande infographic is te zien hoe verschillende werelddelen ten opzichte van immigratie staan.
20151016_Immigration_FO

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.