Experiment telefoonverslaving: hoelang kun jij offline zijn?

Nu aan het lezen

Experiment telefoonverslaving: kun jij offline zijn tijdens een festival?

Experiment telefoonverslaving: kun jij offline zijn tijdens een festival?

Als we ergens naar toe gaan dan leggen we dit graag vast. Via snapchat sturen we onze vrienden de leukste foto’s en filmpjes. Vooral tijdens festivals en concerten is dit leuk, omdat je dan kunt laten zien hoe tof het wel niet is. Maar hoe zou je het vinden om bij binnenkomst van een festival je telefoon in te leveren?

Bij festival deBeschaving in Utrecht wordt bij binnenkomst aan je gevraagd of je je telefoon wil inleveren. Als bezoekers dit doen, krijgen ze toegang tot de offline-area en kunnen ze meedoen aan het experiment. Dit experiment draagt bij aan een grootschalig onderzoek van de Universiteit van Utrecht en het festival, onder de 7000 bezoekers. De onderzoekers willen erachter komen of de bezoekers de verleiding kunnen weerstaan om niet tussendoor op hun telefoon te kijken, meldt De Utrechtse Internet Courant.

Bij binnenkomst kunnen de deelnemers aangeven of ze mee willen doen. Als ze mee willen doen, wordt hun telefoon afgeplakt. Door de afgeplakte telefoon te laten zien, krijg je toegang tot de offline-area. Daarna kunnen de deelnemers de sticker laten verwijderen. Hier worden ook de ontwenningsverschijnselen en het verlangen naar de smartphone onderzocht en de ‘abstinentietijd’ wordt opgemeten.

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.