Facebook nieuwste functie: playbacken in live-video's

Nu aan het lezen

Facebook nieuwste functie: playbacken in live-video’s

Facebook nieuwste functie: playbacken in live-video’s

Playbacken was al weer helemaal terug van weggeweest dankzij de bekende apps Musical.ly en Dubsmash. Deze apps waren koplopers wat het playbacken betreft. Maar daar komt verandering in. Met de nieuwste functie van Facebook is het namelijk mogelijk om te playbacken in live-video’s.

Al werkt dit wel een beetje anders. Bij de vorige apps is het mogelijk om de video te bewerken voordat je het deelt met je vrienden. Bij de functie op Facebook is het live, en kan het dus lekker ongemakkelijk zijn om te lip-syncen voor je vrienden. Om het niet al te awkward te maken, kun je trouwens ook samen playbacken met je vrienden via de optie ‘live with’.

Afspeellijst

Als je live gaat op Facebook, kun je kiezen uit een afspeellijst en kan het playbacken dus beginnen. Voor deze nummers is Facebook samenwerkingen aangegaan met grote en kleine labels. Onder andere met Universal Music, Warner en Sony. Genoeg muziek dus om uit te kiezen.

Op dit moment kun je al kiezen uit hitnummers van Drake, Guns N’ Roses en Ed Sheeran. Maar deze lijst zal uiteindelijk alleen maar verder uitbreiden.

Facebook laat weten dat de muziek niet alleen voor de lip-sync-functie gebruikt zal worden. Ze zijn namelijk bezig om het ook in te zetten voor andere spelletjes, experimenten en andere live-functies. Zo zou je de muziek wellicht ook kunnen gebruiken voor de Facebook Stories.

Geduld

Wel moeten we nog even geduld hebben. Deze functie is op het moment van schrijven namelijk nog niet in Nederland te gebruiken. Wel heeft Facebook laten weten om Lip Sync Live wereldwijd uit te gaan breiden. Grote kans dus dat je straks genoeg playback-video’s voorbij ziet komen op Facebook.

Om het wachten op deze functie wat minder saai te maken, kun je natuurlijk wel alvast oefenen op het playbacken. Zo kun jij straks je vrienden omver lip-syncen.

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.