Facebook vervangt 'Other inbox' op Messenger met Message Requests - Vance

Nu aan het lezen

Facebook vervangt ‘Other inbox’ op Messenger met Message Requests

Facebook vervangt ‘Other inbox’ op Messenger met Message Requests

Facebook heeft sinds zijn bestaan een functie op Facebook Messenger dat zo verborgen is, dat velen niet eens weten dat het bestaat. Het heet ‘Other’ en dit is waar berichten binnen komen van mensen die (nog) niet bevriend met je zijn. Zo zou je zomaar iets belangrijks kunnen missen zonder dat je het weet.

Mark Zuckerberg heeft de verstandige beslissing genomen om de ‘Other’ functie weg te gooien en te vervangen met iets nieuws: message requests. Dit houdt in iemand alleen jouw naam nodig heeft om jou te kunnen contacten, maar jij hebt er controle over of je hier iets mee doet of het negeert.

facebook message requests

“Message Requests” komen vanaf nu bovenaan je gebruikelijke messenger inbox te staan met een leuk rood bolletje. Als je hier een melding van hebt, kan je het bericht bekijken en informatie van de zender inzien zoals naam, gemeenschappelijke vrienden en wat meer publieke info. De zender krijgt echter niet te zien dat jij zijn of haar bericht hebt bekeken. Als je reageert op het bericht vliegt het over naar je inbox, en als je het besluit te negeren verdwijnt het in je Hidden Requests folder (samen met alles dat op spam lijkt).

Iets om op te letten: ook vrienden van vrienden gaan naar je message requests. Facebook gaat er dus niet langer vanuit dat vrienden van jouw vrienden mensen zijn in wie jij ook geïnteresseerd bent. Die tijd is geweest.

Voortaan hoef je alleen maar iemands’ naam te weten om met diegene in contact te komen. Zo hoef je nooit meer belangrijke berichten van lang verloren broers, geliefden of festival-vrienden te missen. Mensen leren kennen die je net hebt ontmoet wordt dusdanig een stuk makkelijker gemaakt. Nog iets leuks: als je een keer Facebook contact hebt met een professionele relatie, hoef je diegene niet meteen als vriend toe te voegen. Dat scheelt ook weer vrienden die niet echt vrienden maar werkrelaties zijn.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.