Facebook wil data verzamelen van gebruikers via nieuwe app - Vance

Nu aan het lezen

Facebook wil data verzamelen van gebruikers via nieuwe app

Facebook wil data verzamelen van gebruikers via nieuwe app

Het is geen geheim meer dat Facebook zo ongeveer de grootste dataverzamelaar is die we kunnen bedenken. Wel is Facebook zich ervan bewust dat daar steeds meer weerstand tegen komt. Dat is dan ook precies de reden dat het bedrijf transparanter wil zijn in het verzamelen van al die data.

Data verzamelen

Om het verzamelen van de data van zijn gebruikers op een betere manier te kunnen doen, komt Facebook met een nieuwe app. Als gebruiker kun je je hiervoor aanmelden, waarmee je dus vrijwillig toestemming geeft om jouw data uit handen te geven. Dat betekent dat de techgigant altijd kan zien wat je locatie is, hoe vaak je de app gebruikt en op welke manier je de app gebruikt.

Het is niet de eerste keer dat het bedrijf met zo’n slimme vorm van dataverzameling komt. Eerder dit jaar bleek het tieners te betalen om hun internetverkeer in te kunnen zien. Ook dit keer wordt er een beloning uitgedeeld: als jij je opgeeft voor deze Study-app en wordt uitgekozen om aan dit onderzoek deel te nemen, staat daar een beloning tegenover.

Of die beloning gelijkstaat aan alle informatie die je daarvoor weggeeft, blijft nog even de vraag.

Transparanter

Facebook zelf geeft aan op deze manier transparanter te willen worden wat betreft het verzamelen van data. Het geeft de gebruikers tenslotte ook nog de mogelijkheid om de app tussendoor uit te schakelen. Voorlopig zal deze app alleen nog beschikbaar zijn in India en de Verenigde Staten beschikbaar zijn.

Het afgelopen half jaar lag Facebook al een paar keer onder vuur omdat zij data verzamelden van gebruikers zonder dat de gebruikers hiervan op de hoogte waren.

Avalon (27) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.