Een fan maakte Captain America's magnetische schild volledig na

Nu aan het lezen

Een fan maakte Captain America’s magnetische schild volledig na

Een fan maakte Captain America’s magnetische schild volledig na

Captain America is niks zonder zijn schild. Althans, niks meer dan een supersoldaat. Dit gegeven en het feit dat fans maar wat graag props nabouwen uit actiefilms, levert een knap staaltje aan knutselwerk van de bovenste plank op.

giphy

De Amerikaanse James maakte Captain America’s bekendste wapen – zijn schild – na inclusief elektromagneten.

14 kilo

“Zodra ik de Age of Ultron film zag, wist ik dat ik dit moest maken. Nu, met de release van Civil War, besloot ik lang genoeg te hebben gewacht.” Het was niet bepaald een gemakkelijke klus, legt hij uit in dit filmpje en zijn blog op The Hacksmith. Het kostte veel tijd om ervoor te zorgen dat het schild (van 14 kilo, inclusief magneten en batterijen) aan zijn arm kon blijven hangen zonder iets te breken.

“Omdat ik geen echte superheld ben, had mijn arm veel bescherming nodig – heel veel”, vertelt James terwijl hij superhelden trucjes uithaalt zoals metalen palen aan zijn arm binden.

Superheld

Hoewel het schildproject nog niet af is, heeft de techneut wel alvast een replica van Captain America’s leren jasje weten te vinden. Een soort moterjack met verwijderbare delen. Voor wie het lijkt alsof er overmatig veel energie in een magnetisch schild wordt gestopt, James geniet er alleen maar van. Hij vindt zijn Captain America avontuur vooral heel erg wicked.

proces giphy

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.