Food Blogger's Favorites: Jorrit en Sofie van Lekker & Simpel

Nu aan het lezen

Food Blogger’s Favorites: Jorrit en Sofie van Lekker & Simpel

Food Blogger’s Favorites: Jorrit en Sofie van Lekker & Simpel

Food is helemaal hip. Een paar jaar geleden begon de power food hype wereldwijd [Goji-bessen ring a bell?] en sindsdien zijn steeds meer mensen ook over eten gaan bloggen. Mannen, vrouwen, kinderen, studenten; het maakt niet – iedereen heeft zo zijn eigen smaak en lievelingsgerechten. Maar waarom begin je met foodbloggen, wat inspireert je en wat zijn dan je food blogger’s favorites?

Waarom zou je een food blog in je eentje beginnen als het ook met z’n tweeën kan? Dat dachten Jorrit en Sofie toen zij hun blog Lekker & Simpel oprichtten. Het stel was op zoek naar lekkere maar simpele gerechten die zij snel konden voorbereiden en besloten het heft in eigen handen te nemen. Het foodblog is binnen een kleine vier jaar uitgegroeid van nul tot 400.000 unieke bezoekers per maand.

Elke dag plaatsen Jorrit en Sofie een nieuw recept dat snel klaar te maken is maar ook super lekker. Hiernaast zorgen ze voor de nodige tips, weetjes en vertellen zij over de leukste foodie hotspots. De twee bloggers bedenken niet alleen zelf recepten, zij maken ook hun eigen schitterende foto’s en hebben nu zelfs een prachtig kookboek. Mijn aandacht hebben ze! Wat zijn nou echt de favorites van dit kookduo?

lekkerensimpel

Wat is je favoriete kookboek?

Ons favoriete kookboek is natuurlijk ons eigen kookboek. Eerlijk gezegd kijken we eigenlijk niet heel vaak in een kookboek. Een kookboek dat we nog niet heel lang hebben maar die we wel erg leuk vinden is ‘Reizende Sterren’ van Monica Abdoel. In dit kookboek staan recepten en verhalen van foodtrucks uit Nederland, erg leuk! Wij zijn dol op foodtrucks en hun eten, dus dit kookboek moesten we hebben.

Wat is je favoriete keukenapparaat?

We hebben sinds kort een Quooker, een kokendwaterkraan en dit is toch wel ons favoriete keukenapparaat sinds we die hebben. Super handig voor het zetten van thee (is binnen een mum van tijd klaar), voor het koken van pasta, het schoonmaken van een vieze pan en ga zo maar door.

Heb jij een favoriet ‘makkelijk’ recept of gerecht?

Als we een keer niet weten wat we moeten eten, maken we meestal pasta boursin. Dit is een super makkelijk recept en je kunt er eigenlijk aan toevoegen wat je zelf lekker vindt. Daarnaast is het ook nog eens super lekker! De basis is pasta en boursin. Zelf voegen wij meestal nog ui, pijnboompitten, rode peper, rucola, cherrytomaatjes en wat parmezaanse kaas toe.

lekker en simpel

Heb jij een favoriet ‘indulgence’ recept, en waarom is deze caloriebom zo de moeite waard?

We zijn beiden niet heel erg van de taart maar cheesecake vinden we toch wel heel erg lekker. Onze favoriet is een naturel cheesecake met een bodem van bastognekoek en nog wat framboosjes.

Wie is je favoriete chef?

Onze favoriete chef is toch wel Herman den Blijker. Hij komt super sympathiek over en hij maakt ook nog eens niet al te ingewikkelde recepten die recht voor hun raap zijn. Geen kleine gerechtjes maar gewoon grote stukken vlees.

Wat is je favoriete of meest gebruikte ingrediënt?

Ui of kaas. Als we het hebben over avondeten, wordt er erg vaak ui gebruikt. Jorrit is een groot liefhebber van kaas, dus hij strooit bijna over elk gerecht wel wat geraspte kaas. Ik (Sofie) vind uien echt een basisingrediënt dat bijna elk gerecht net wat meer smaak geeft. Denk aan pasta, hartige taart, sauzen, wraps, ovenschotels… de combinaties zijn eindeloos.

lekkerensimpel

Heb jij een favoriete foodblog of Instagram-account, en waarom heb jij deze uitgekozen?

Lastig! Ik kijk heel erg vaak op Pinterest en vanuit daar kom ik op heel veel verschillende foodblogs terecht. Ditzelfde doe ik op Instagram. Als ik er toch één moet kiezen, dan kies ik voor het Instagram account van Sanne: @beautyblends. Zij maakt hele mooie en frisse foto’s.

Wat is je favoriete kook- of foodwinkel, en waarom valt deze voor jou zo op?

Onze favoriete winkel met leuke spullen voor in de keuken is Dille en Kamille. Helaas wonen wij niet heel dichtbij een Dille en Kamille maar dat is misschien maar beter ook. Als ik de keus had zou ik echt alles uit deze winkel kopen. Ze hebben super veel leuke tafelkleden, servetten, mooi servies, keukengerei maar ook lekkere olijfolie, bakmixen, en kookboeken. Echt ontzettend leuk!

lekker en simpel

Wat voor gerecht of snack eet jij het liefst nu in de herfst? En hoe zit dit met de winter, lente en zomer?

Ons favoriete herfstgerecht is toch wel iets met pompoen, zoals een lekkere pittige pompoensoep of pompoen-curry. Het is een lekker comfort gerecht vol met lekkere kruiden.

In de winter kiezen we graag voor lasagne met zelfgemaakte bechamelsaus. Je hebt er wat meer tijd voor nodig maar het is echt de moeite waard om zelf lasagne te maken. Het liefste maken we dan ook nog een grote portie zodat we de volgende dag nog een keer ervan kunnen smullen.

In de lente kiezen we regelmatig voor een licht pastagerecht zoals ravioli met mozzarella en cherrytomaatjes. In de zomer vinden we het lekker om een broodplankje te maken met allerlei lekkere smeerseltjes zoals pesto, kruidenboter en een yoghurt-dip. Zo kunnen we lekker lang blijven tafelen.

lekkerensimpel

Wat is je favoriete foodland of -stad? En wat is hier je favoriete café, restaurant of streetfood-tent?

Aangezien we gek zijn op de Italiaanse keuken zou je zeggen dat Italië ons favoriete foodland is, maar hier zijn we jammer genoeg nog nooit samen geweest. Italië staat wel echt bovenop ons lijstje om te gaan bezoeken samen. In Miami hebben we drie dagen achtereen bij hetzelfde restaurant gegeten en ook drie keer hetzelfde gerecht. Het eten was hier zó ontzettend lekker dat we echt heel graag weer terug willen naar Miami.

In Nederland gaan we bijna elke week naar Amsterdam om ergens te eten. Als we zin hebben in friet (wat ongeveer een keer in de maand is) gaan we naar Par Hasard in Amsterdam Zuid, voor een drankje en een snack gaan we graag naar de Skylounge in het Double Tree Hilton Hotel en een favoriet restaurant hebben we eigenlijk nog niet echt. We zijn al een hele tijd op zoek naar een super goed Italiaans restaurant maar die hebben we nog niet gevonden. Weet jij er misschien één?

Wat is je favoriete foodporn filmtip?

Onze favoriete food film aller tijden is Chef. Toen we deze film hadden gezien waren we helemaal geïnspireerd en wilden we eigenlijk ook meteen een foodtruck aanschaffen en gaan rondrijden om te koken en eten te verkopen. Wie weet in de toekomst!

lekker en simpel

Wat is je beste keukentip of geheim?

Wees niet bang om je eten op smaak te brengen. Met kruiden kun je zo veel doen. Schaf lekker wat potjes kruiden aan zoals paprikapoeder, zwarte peper, cayennepeper, Italiaanse kruiden, komijn en kerrie en ga experimenteren. Vergeet ook niet om je gerecht af en toe te proeven en eventueel wat extra kruiden toe te voegen.

Wat is je favoriete foodquote?

Een tijdje terug kwam ik de volgende quote tegen:

“Good food is good mood.”

Deze quote is toch wel erg toepasselijk op ons. Als wij ergens gaan eten en het blijkt niet erg lekker te zijn, kunnen wij daar echt van balen en een beetje chagrijnig worden. Wij kunnen dan ook niet zomaar naar een restaurant gaan zonder dat we eerst de recensies hebben gelezen. We willen namelijk niet het risico lopen dat we ergens terechtkomen waar het eten niet lekker is.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Onze inspiratie halen we overal vandaan. Van internet, televisie, menukaarten, op straat, reacties op onze website of tijdschriften. Ik ben gek op Pinterest en spendeer dan ook uren met het kijken naar plaatjes.

Wil je meer weten over de avonturen van deze enthousiaste foodies? Bezoek hun Instagram of ontdek wat er allemaal gebeurt áchter de schermen.
lekker en simpel

Meld je aan voor de nieuwsbrief.