Food Blogger's Favorites: Leonie van 'Gewoon wat een studentje 's avonds eet' - Vance

Nu aan het lezen

Food Blogger’s Favorites: Leonie van ‘Gewoon wat een studentje ’s avonds eet’

Food Blogger’s Favorites: Leonie van ‘Gewoon wat een studentje ’s avonds eet’

Eten is alles behalve saai. En dat is grotendeels te danken aan foodbloggers. Mensen zoals jij en ik, die dagelijks hun creativiteit uiten in de meest uiteenlopende recepten. Maar hoe word je foodblogger, waar haal je al die ideeën vandaan en wat zijn dan je food blogger’s favorites?

Iedere student herkent het: je hebt nog maar vier euro op je rekening staan en moet daar twee maaltijden uit weten te slaan. Leonie ter Veld, inmiddels ex-student, liep maar al te vaak tegen dit probleem aan. Zij ging als student elke dag de uitdaging aan om op een lekkere maar simpele manier een gerecht op tafel te zetten en zo werd haar blog gewoonwateenstudentjesavondseet.nl een feit.

Ze noemt zichzelf geen chef-kok, en verwacht al helemaal geen ingewikkelde ingrediënten. Wat je wel kunt verwachten is een verzameling heerlijke, en simpele, recepten die zij met passie voorbereidt. Inmiddels is Leonie 27 jaar, geen student meer en woont zij op zichzelf. Sinds twee jaar schrijft zij naast eten ook over het thema ‘Travel’ waarbij zij haar lezers inspireert met haar eigen reisverhalen. Wij zijn vooral benieuwd waar deze jonge foodie haar inspiratie vandaan haalt en vroegen naar haar favorieten!

Gewoonwateenstudentjesavondseet

Waar komt jouw passie voor eten vandaan?

“Ik ben gék op lekker eten, al van jongs af aan. Dat zit echt in mijn karakter, hoewel mijn ouders lekker eten helemaal niet zo belangrijk vinden als ik. Maar het zit er al vanaf jongs af aan in!”

Wat is jouw favoriete kookboek?

“Ik moet hier natuurlijk wel even zeggen dat ik het meest fan ben van mijn eigen twee kookboeken, haha. Maar verder gebruik ik graag Jamie Oliver’s ‘15 minutes’ of ‘30 minutes’ boeken. Wel veel te moeilijk, maar lekkere inspiratie!”

Wat is jouw favoriete keuken apparaat?

“Mijn tosti-apparaat! Die gebruik ik minimaal één keer per week om de gekste tosti’s klaar te maken. Deze tosti-video’s plaats ik vervolgens op YouTube.”

Heb jij een favoriete ‘makkelijke’ recept of gerecht?

“Ja! Pasta pesto. Altijd goed, altijd lekker en knetter-simpel. Ik vind het leuk dat je er heel erg mee kunt variëren; de ene keer gebruik je munt door je pesto, de andere keer basilicum, of een keer garnalen erbij, of kip met honing. En ga zo maar door! Ik maak wel altijd mijn pesto zelf met de staafmixer (super simpel).”

Heb jij een favoriet ‘indulgence’ recept, en waarom is deze calorie-bom zo de moeite waard?

“Oh zo véél! Ik let helemaal niet op of iets gezond is of niet, ik kijk vooral naar hoe lekker ik het vind. Mijn favoriete comfort food is bami met heel veel satésaus en een hele zak kroepoek (per persoon). Je kunt me ook altijd wakker maken voor een frikandel speciaal (uit mijn airfryer: top ding!) of een flinke spaghetti Bolognese met een hele zak Doritos erbij. Wat ook heel erg lekker is? Een nacho ovenschotel: je zet nacho’s met gehakt, crème fraîche, avocado, tomaten, bonen en heel veel gesmolten kaas in de oven. HEERLIJK!”

Wie is jouw favoriete chef?

“Jamie Oliver, lekker toegankelijk!”

Wat is jouw favoriete of meest gebruikte ingrediënt?

“Hmmm, ik gebruik echt veel verschillende dingen. Ik gebruik wel bijna altijd fleur de sel om m’n maaltijd af te maken (dikke zoutvlokken). Dat vind ik echt alles lekkerder maken. Maar ik gebruik ook best vaak kaas – burrata, mozzarella, parmezaan – of olijfolie, of appelmoes… Haha!”

Heb jij een favoriete foodblog of Instagram account?

“Zonder twijfel Cityguys! Zij schrijven over hotspots, vooral in Amsterdam, en ik ben het bijna altijd met ze eens. Als ik niet weet waar ik wil gaan eten, check ik even waar zij de afgelopen tijd zijn geweest. Bovendien zijn het echt de vrolijkste mannen op aarde, dus absoluut een tof account om te volgen.”

Wat is jouw favoriete kook- of food winkel, en waarom valt deze voor jou zo op?

“Oef… In kookwinkels kom ik niet echt, behalve de kookafdeling van de Bijenkorf. Om boodschappen te doen, word ik wel heel gelukkig van niet al te standaard winkels, zoals Marks & Spencer (Engelse dingen inkopen!) of Marqt (lekkere kaas, boter, dat soort dingen) of Stach (bizarre chips-soorten).”

Wat voor gerecht of snack eet jij het liefst in de herfst? En hoe zit dit met de andere seizoenen?

“In de herfst krijg ik zin in stamppotten en soep en in de winter ga ik echt voor comfort food: vlees met een dikke machtige saus, bami, dat soort dingen. In de lente ga ik voor zomerse dingetjes zoals lichte pasta’s of barbecue. In de zomer ben ik fan van tortizza’s: pizza’s op een bodem van een tortilla. Lekker licht.”

Wat is je favoriete foodland of stad? En wat is hier je favoriete café, restaurant of streetfood tent?

“Absoluut Tokio. Hier heb ik zo niet normaal lekker gegeten! De beste spot is een sushi restaurantje onder het spoor op Yakitori-alley. Die straatnaam alleen al: fantastisch! Iets dichter bij huis ben ik gek op de stad Barcelona. En ook gek op het eten daar. Je hebt in Barcelona op het strand een burgerbar Maka Maka en die is écht goed.”

Wat is je favoriete foodporn filmtip?

Chef’s Table van Netflix.”

Wat is jouw beste keukentip of geheim?

“Als je voor één persoon kookt: koop kleine dingen, kleine pannetjes, kleine porties. Scheelt enorm in afwas.”

Wat is je favoriete food quote en waarom?

“Why have Abs when you can have kebabs?”

“Ik eet liever heel lekker en ben iets minder fit, dan andersom.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Het dagelijkse leven. Ik kook iedere dag waar ik zin in heb en dat ontstaat in de loop van de dag. Ik kan langs een reclamebord met pizza fietsen en denken: ik wil vanavond pizza maken. Of ik ga langs mijn oma en bedenk opeens dat het echt weer eens tijd is om appelmoes te eten. Zo gaat dat!”

Houd jij van snel, simpel en niet te veel poespas? Of ben je na het lezen van Leonie’s favoriete hotspots wel erg benieuwd geworden naar haar reis avonturen? Bekijk hier haar travel blog of haal inspiratie uit haar prachtige Instagram foto’s.

Gewoonwateenstudentjesavondseet

Foto’s: Leonie ter Veld

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.