Food Blogger's Favorites: Teni van Fitbeauty.nl - Vance

Nu aan het lezen

Food Blogger’s Favorites: Teni van Fitbeauty.nl

Food Blogger’s Favorites: Teni van Fitbeauty.nl

Eten is alles behalve saai. En dat is grotendeels te danken aan foodbloggers. Mensen zoals jij en ik, die dagelijks hun creativiteit uiten in de meest uiteenlopende recepten. Maar hoe word je foodblogger, waar haal je al die ideeën vandaan en wat zijn dan je food blogger’s favorites?

Geef deze chick een bakje bevroren banaan en ze weet er in een handomdraai de lekkerste smoothies en ijsjes van te maken. Teni (uitgesproken als ‘Tennie’) vond op een dag dat zij te dik was geworden en besloot het over een andere boeg te gooien. Zij is inmiddels afgestudeerd als diëtist en verdient haar brood als fulltime blogger van Fibeauty.nl. Hier laat zij zien dat lekker eten niet per se ongezond hoeft te zijn en dat doet zij met de meest uiteenlopende recepten.

Naast het bloggen deelt deze veelzijdige #fitgirl ook haar tips en tricks op YouTube. In haar vlogs neemt ze je mee op haar food-avonturen, van weekvlogs tot informatieve video’s over afvallen (en aankomen). Toen zij haar website begon, draaide alles vooral om afvallen en fit worden, nu draait het vooral om geluk. Want ja, we willen toch allemaal gelukkig zijn? Wij zijn wel benieuwd geworden naar de faves van deze gepassioneerde gelukszoeker, jij ook?

Waar komt jouw passie voor eten vandaan?

“Mijn passie is ontstaan omdat ik zó ontzettend graag wilde afvallen en me altijd te dik heb gevoeld. Tegelijkertijd wilde ik wel lekker eten kunnen blijven eten. Hierdoor ben ik mij in voeding gaan verdiepen zodat ik optimaal kon genieten maar nog wel mijn lichaam kon voeden.”

Wat is jouw favoriete kookboek?

“Oei, dat is heel lastig. Ik heb veel kookboeken in mijn kast staan maar eigenlijk gebruik ik deze zelden. Ik moet zeggen dat het kookboek van de Lidl dat ik enkele jaren geleden heb ontvangen tot nu toe mijn meest ‘gepakte’ kookboek is. Het is het kookboek vol met stamppotten die allerlei Nederlanders zelf hebben gemaakt en ingestuurd. “Heel Holland Stampt” heet het. Echt een aanrader! Ik ben gek op stamppot.”

Wat is jouw favoriete keuken apparaat?

“Dat zijn er twee, maar dan ook wel twee zonder enige twijfel: Mijn Airfryer en mijn Kenwood keukenmachine. De Airfryer is perfect voor het bereiden van snacks zoals frietjes en kroketten (ik heb geen frituurpan) waarbij ik enorm veel olie (en dus calorieën) bespaar. Daarnaast ontdooi ik er vlees in wat ik uit de vriezer haal. Super veelzijdig! Mijn Kenwood kan werkelijk alles en is zó krachtig. Van dadels fijnmalen, tot bevroren bananen. Smoothies, bakmengsels en ga zo maar door. Alles kan het apparaat hebben!”

Heb jij een favoriete ‘makkelijke’ recept of gerecht?

“Meestal gooi ik allemaal groente bij elkaar met wat couscous en klaar! Of het echt  een recept is? Ik denk het niet. Ik denk dat ik wel goed ben in het opmaken van restjes in een lekker gerecht.”

Heb jij een favoriet ‘indulgence’ recept, en waarom is deze calorie-bom zo de moeite waard?

“Als ik echt een ‘indulgence’ gerecht wil, dan koop ik het meestal. De gedachte dat iemand anders het voor je heeft gemaakt, zorgt ervoor dat ik er extra van kan genieten. Dan is het meestal een stuk taart, red velvet vooral. Oooh ik begin al te watertanden bij de gedachte ervan!”

Wie is jouw favoriete chef?

“Die heb ik niet! Is dat heel gek?”

Wat is jouw favoriete of meest gebruikte ingrediënt?

“Bananen! Ik gebruik ze vaak om er pannenkoeken mee te maken, smoothies, maar ik gebruik ze ook in muffins en ik maak er zelfs ijs van.” Bekijk hier een heerlijk recept van banen-ijs met aardbeien!

Fitbeauty.nl

Heb jij een favoriete foodblog of Instagram account?

Buzzfeedtasty vind ik echt geweldig. Ik kan er uren naar kijken en helemaal door watertanden!”

Wat is jouw favoriete kook- of food winkel, en waarom valt deze voor jou zo op?

“Ik ben gek op winkeltjes waar ze schattige schaaltjes, servetjes en glazen verkopen. Dat verschilt van de Zara of H&M Home afdeling tot een Dille & Kamille tot een boetiekje in de stad met unieke producten.”

Wat voor gerecht of snack eet jij het liefst in de zomer? En hoe zit dit met de andere seizoenen?

“Het liefst eet ik het hele jaar door ijsjes. In de zomer is daar natuurlijk nog een reden voor met het warme weer. In de herfst en winter maanden zit ik volop in de kaneel smaakjes. Door mijn koffie, door mijn havermout, door mijn smoothie, alles!”

Wat is je favoriete foodland of stad?

“Italië. Voornamelijk om het ijs. Ik heb echt een zwak voor lekker ijs en in Italië vind je naar mijn mening toch echt het beste ijs ter wereld.”

Fitbeauty.nl

Wat is je favoriete foodporn filmtip?

Chef’s Table vind ik erg inspirerend! Ik krijg dan zin om zóveel nieuwe dingen uit te proberen in restaurants.”

Wat is jouw beste keukentip of geheim?

“Bananen die super rijp zijn in stukjes snijden en in een zakje in de vriezer bewaren. Deze komen zó vaak van pas in smoothies. Een smoothie wordt ineens omgetoverd tot een milkshake door enkel een bevroren banaan erdoor te doen. Heerlijk!”

Wat is je favoriete food quote?

“A girl’s gotta eat!”

“Deze quote gebruik ik vaak als ik helemaal opgedoft ben (bijvoorbeeld op een feestje) en mij ga begeven bij de snacks en het eten. Zonder schaamte gooi ik die uitspraak eruit en ga ik richting het voedsel!”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Op Pinterest en Tumblr voornamelijk. Uren scrollen en plaatjes bewaren van maaltijden die ik ooit wil eten of maken.  Ik heb geen vaste Pinterest of Tumblr accounts die ik op de voet volg. Er zijn verschillende accounts waar ik doorheen scroll. Wat overigens echt een geweldige site is voor inspiratie is Tastespotting.com. Deze site brengt allemaal recepten van verschillende sites bij elkaar. Hier haal ik heel veel ideeën uit en inspiratie uit!”

Begin jij na het lezen van Teni’s faves ook zoveel zin te krijgen in een bananen smoothie? Kijk dan snel op haar site voor de lekkerste stap-voor-stap recepten of op haar Youtube-kanaal voor de leukste tips en weetjes. 

Fitbeauty.nl

Foto’s: Teni – Fibeauty.nl

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.