Game of Thrones is de populairste serie om illegaal te downloaden

Nu aan het lezen

Game of Thrones is de populairste serie om illegaal te downloaden

Game of Thrones is de populairste serie om illegaal te downloaden

Niks is makkelijker dan op de bank ploffen en een serie aanzetten op Netflix, maar desondanks blijven veel mensen illegaal downloaden. Niet zozeer omdat ze een Netflix-abonnement te duur vinden, maar omdat veel series er niet opstaan. Sterker nog in de top 10 van meest gedownloade series staan geen Netflix-producties.

Ieder jaar maakt TorrentFreak een top 10 van de series die het meest worden aangeboden op bittorrent. En de nummer 1 is voor het vijfde jaar op rij hetzelfde: ‘Game of Thrones’. Blijkbaar vinden mensen een abonnement op HBO net te duur, ondanks het feit dat ze groot fan zijn van ‘Game of Thrones’. De laatste aflevering van seizoen 6 werd na de uitzending door 350.000 mensen tegelijkertijd aangeboden op bittorrent.

Op nummer 2 in de lijst staat ‘The Walking Dead’, gevolgd door ‘Westworld’ op 3. ‘Westworld’ is het nieuwste succes van HBO en is pas dit najaar van start gedaan. Meteen staat het dus al hoog in de top 10 van illegale downloads.

The Grand Tour

De lijst bestaat verder uit allemaal andere series van Amerikaanse kabelnetwerken. Alleen de nummer 10 is een productie van een streamingdienst: ‘The Grand Tour’. Dit is het nieuwe autoprogramma van de makers van ‘Top Gear’, dat wordt geproduceerd door Amazon Prime Video.

The Grand Tour

Bij de start van het programma was deze dienst nog niet wereldwijd beschikbaar en volgens velen valt het aanbod, op ‘The Grand Tour’ na, tegen. Genoeg reden om de serie illegaal te downloaden blijkbaar.

De volledige top 10 ziet er volgt uit:

  1. Game of Thrones
  2. The Walking Dead
  3. Westworld
  4. The Flash
  5. Arrow
  6. The Big Bang Theory
  7. Vikings
  8. Lucifer
  9. Suits
  10. The Grand Tour

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.