Gelukkig, we hoeven van het Aidsfonds niet echt condooms te recyclen

Nu aan het lezen

Gelukkig, condooms recyclen is niet écht een ding

Gelukkig, condooms recyclen is niet écht een ding

Gooi je kwakkie in ons klikobakkie, met die frase begint Aidsfonds Nederland haar campagne voor condoomrecycling. Condoomre-watte?!

Rustig, haal adem. We hoeven niet écht met een zak vol condooms naar een verzamelpunt bij jou in de buurt. In een filmpje dat sinds twee dagen online staat op Facebook, is te zien hoe we het rubbertje een tweede leven kunnen geven door het in te zamelen bij een roze recycle-kliko in jouw buurt.

Ludieke actie

Kijkers reageren op zijn zachtst gezegd verbaasd op het filmpje. Het is dan ook een bijzonder professioneel en leuk uitziend geheel, dus waarom zou het niet serieus zijn? Omdat het een ludiek actie is van het Aidsfonds.

In Afrika heeft iemand gemiddeld maar acht condooms per jaar, zegt de non-profitorganisatie. Met veel hiv-infecties tot gevolg. Dat is makkelijk te voorkomen door een condoom te gebruiken.

Happy ending

Sure, condoom-recycling is niet de oplossing, maar de actie geeft wel aan hoe belangrijke veilige seks is.

De stichting lanceert daarom ‘Buy one, Give one’ condooms. Voor elk condoom dat jij koopt, gaat er ook één naar Afrika. De rubbertjes zijn daarnaast voorzien van zwoele songteksten en kekke kleurtjes. Iets met een extra muzikale happy ending, zullen we maar zeggen.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.