De gezondheidsapp laat je meteen zien of een product binnen je dieet past - Vance

Nu aan het lezen

De gezondheidsapp laat je meteen zien of een product binnen je dieet past

De gezondheidsapp laat je meteen zien of een product binnen je dieet past

Sta jij ook regelmatig een halfuur naar een etiket van een product te staren omdat je wilt letten op de calorieën of het vetpercentage? Het Voedingscentrum wil je het nu een stuk makkelijker maken met een nieuwe app, meldt NOS.

Met de gezondheidsapp op je smartphone scan je een product en weet je meteen of iets een gezonde keus is of niet. Het Voedingscentrum wil hiermee mensen bewust maken van wat ze drinken en eten. Uiteindelijk kan dit bijdragen aan een gezonder eetpatroon, zodat jij je goede voornemens daadwerkelijk uitvoert.

Alle informatie in één oogopslag

Als je een product scant, krijg je een handig overzicht waarbij de belangrijkste informatie in een oogopslag te vinden is. Zo kun je instellen dat je vooral op zout of suiker wilt letten. Ook krijg je meteen te zien of iets binnen de schijf van vijf past zodat je dieet goed in balans is.

Naast het scannen van producten, kun je ook op een product zoeken met de zoekfunctie. Als je op de app aangeeft dat je op bepaalde punten wilt letten, zoals verzadigde vetten of suiker, krijg je een overzicht te zien met alle producten waarbij het percentage hiervan zo laag mogelijk is.

Volgens het Voedingscentrum kan je tot maar liefst 80 procent van alle supermarktproducten vinden in de app. Alleen de informatie van Lidl en Aldi is nog niet beschikbaar, maar het Voedingscentrum verwacht dat uiteindelijk alle supermarkten meedoen.

De gezondheidsapp, ontwikkeld met geld van het ministerie voor Volksgezondheid, is niet de eerste app waarmee je je dieet bij kunt houden. Zo kun je ook met de Amerikaanse app MyFitnessPal producten scannen of met de Nederlandse startup Foodzy je voedseldata bijhouden.

Foto: Shutterstock.com

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.