Goed voorbeeld: Apple draait wereldwijd op groene stroom

Nu aan het lezen

Goed voorbeeld: Apple draait wereldwijd op groene stroom

Goed voorbeeld: Apple draait wereldwijd op groene stroom

De rest van de tech bedrijven zouden nog eens een voorbeeld aan Apple kunnen nemen. Het bedrijf draait namelijk wereldwijd op groene stroom. Alle winkels, kantoren en datacenters in maar liefst 43 landen zijn op groene stroom overgestapt.

Dat was het kleine zetje wat het bedrijf nodig had om 100% groen te gaan. Want sinds 2014 draaien alle datacenters van Apple al op groene stroom. Toch blijft er nog verbetering te zien, want hoewel Apple flink zijn best doet op groene stroom, kan dat nog niet gezegd worden over het productieproces van bijvoorbeeld iPhones.

Mijlpaal

Tim Cook, CEO van Apple, vertelt: “We willen er alles aan doen om de wereld een stukje beter te maken. We zijn trots op dat we na jaren hard werken deze belangrijke mijlpaal hebben bereikt.” Ook zegt hij de grenzen te blijven verleggen.

“We zoeken naar vernieuwing in de materialen die we voor onze producten gebruiken, maar ook in de manier waarop we recyclen, in onze faciliteiten en in onze samenwerkingen met leveranciers.” Zo is Apple ook bezig met het vinden van nieuwe, creatieve en toekomstgerichte bronnen van energie te vinden.

25 projecten

Op dit moment heeft Apple wereldwijd 25 projecten voor hernieuwbare energie in het bedrijf. Daarmee kan in totaal 626 megawatt worden opgewekt. Afgelopen jaar heeft het bedrijf al een jaarrecord behaald met 286 megawatt aan zonne-energie.

Niet gek ook dat het bedrijf in 2017 als één van de groenste techbedrijven ter wereld werd bestempeld door Greenpeace.

Avalon (26) schrijft over ontwikkelingen - die van zichzelf en van de wereld. Deelt haar (persoonlijke) avonturen maar al te graag.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.